1 Iunie, sărbătorit cu activități tradiționale în Parohia Berchieșu

de | iun. 2, 2019

În Parohia Berchieșu, Protopopiatul Turda, județul Cluj, păstorită de pr. Vasile-Florin Negru, a avut loc sâmbătă, 1 iunie 2019, o activitate cu prilejul Zilei Internaționale a copilului, desfășurată la biserica de lemn-monument istoric, ce datează din anul 1747. „Având în vedere faptul că anul 2019 a fost dedicat de Sfântul Sinod al BOR ca fiind anul omagial al satului românesc, am încercat să le prezentăm și să transmitem copiiilor obiceiurile, portul, graiul și datinile așa cum le-am moștenit de la străbunii noștrii”, a precizat părintele paroh.

Astfel, sătenii din Berchieșu le-au vorbit celor mici despre portul popular specific zonei de Câmpie, obiceiurile și datinile practicate cu ocazia diferitelor sărbători religioase și sătești. Totodată, i-au inițiat în cusături pe cămăși populare, țesături, împletituri din pănuși de porumb și multe altele.

„Valorificând frumusețea tradițiilor și obiceiurilor populare în cadrul activităților cu tinerii, reușim să înfrumusețăm viața copiiilor, îi ajutăm să cunoască tradițiile românești și rolul important pe care îl au în viața oamenilor din  cele mai vechi timpuri”, a adăugat părintele paroh Vasile-Florin Negru.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...