11 persoane vulnerabile și-au găsit un loc de muncă prin Arhiepiscopia Clujului

de | oct. 8, 2015

Arhiepiscopia Clujului a creat locuri de muncă pentru persoane vulnerabile în cadrul primului proiect de economie socială. Acesta a fost demarat anul trecut în luna octombrie și a fost finanțat din fonduri europene. În cadrul lui au fost construite în localitatea Popești, comuna Baciu o tipografie și o brutărie, două întreprinderi sociale  în care au fost angajate 11 persoane din categorii sociale vulnerabile.

Joi, 8 octombrie 2015, în sala Nicolae Ivan a Centrului Eparhial a avut loc în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a coordonatorilor de proiect și a PBS_6685consilierilor eparhiali, conferința de închidere a proiectului “O şansă, o reuşită în viitor pentru persoanele vulnerabile”.

 

Modul de viețuire a primilor creștini, ar trebui să ne inspire pe toți

Mitropolitul Clujului le-a adus în atenția participanților modul de viețuire a primilor creștini, spunându-le că ar trebui să le urmăm exemplul: „Modul lor de a fi și de a trăi ar trebui să fie contaminant și pentru noi. Toți cei ce credeau erau laolaltă și aveau toate de obște. Își vindeau bunurile și averile și le împărțeau tuturor după cum avea nevoie fiecare. În fiecare zi stăruiau într-un cuget în templu și frângând pâinea în casă luau împreună hrana întru bucurie și întru curăția inimii, lăudând pe Dumnezeu și având har la tot poporul, iar Domnul adăuga zilnic Bisericii pe cei ce se mântuiau”.

PBS_6702Toți cei implicați în proiectul de economie socială au prezentat pe scurt modul în care s-a realizat proiectul, ce greutăți au întâmpinat de implementare, precum și rezultatele obținute.

 

Proiectul de economie socială a Arhiepiscopiei Clujului, o salvare pentru mulți

Una dintre angajatele Tipografiei Renașterea, Izabel Florea, a declarat că această șansă oferită a fost o salvare pentru ea și familia ei: „Înainte de a fi angajată am stat acasă și i-am îngrijit pe cei trei copilași. Am căutat aproape un an de zile un loc de muncă, dar nu am găsit. Pentru mine acest domeniu a fost complet nou, dar am reușit să învăț pentru că am fost sprijinită de echipa ce a desfășurat proiectul. Am cunoscut mulți oameni noi, am învățat lucruri noi, am trăit momente frumoase și am reușit să trec peste cele mai puțin plăcute. Să mă angajez aici a fost o salvare pentru mine”.

Iniţiatorii proiectului au promovat conceptul şi beneficiile economiei sociale în toate protopopiatele Arhiepiscopiei, în dorința ca și preoții împreună cu protopopii și autoritățile locale să realizeze astfel de proiecte în vederea sprijinirii comunităților vulnerabile din mediul rural.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor la Catedrala Ortodoxă din Turda

Liturghia Darurilor la Catedrala Ortodoxă din Turda

Miercuri seara, 27 martie 2024, de la ora 18:00, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Turda, cunoscută și sub denumirea de „Catedrala Ortodoxă din Turda”, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului,...