110 copii au participat la Școala de vară „Bucuria Copilăriei” în Parohia Codor

de | iul. 12, 2023

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în perioada 3-6 iulie 2023, 110 copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 13 ani au participat la a III-a ediție a Școlii de vară „Bucuria Copilăriei” organizată în cadrul Parohiei „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din localitatea Codor, județul Cluj.

Această activitate s-a desfășurat în colaborare cu Parohia Ortodoxă „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Comuna Jichișu de Jos, alături de Grădinița cu program normal a Comunei Jichișu de Jos.

În cele patru zile, copiii au participat la ateliere precum: „Cofetarii pricepuți”, ,,Preotul și biserica”, ,,Micul apicultor”, ,,Descoperim știința”, ,,Să țesem frumos!”, ,,Ne jucăm, ne distrăm!”, precum și alte activități educative și recreative. De asemenea, fiecare zi s-a încheiat cu participarea tuturor copiilor la slujba de seară.

În ultima zi a evenimentului, joi, 6 iulie, am acceptat inițiativa Armatei Române de a veni în fața copiilor și a le prezenta copiilor care este misiunea unui soldat, membrii prezenți vorbindu-le acestora și despre importanța dragostei față de țară. De asemenea, copiii au avut ocazia de a proba costumele și echipamentele puse la dispoziție de militari și de a participa la o serie de întrebări și răspunsuri adresate acestora. Tot în ultima zi am avut plăcerea să îi avem în mijlocul nostru pe tinerii voluntari ai Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Dej, cei care ne-au pregătit jocuri interactive destinate participanților.

La festivitatea de încheiere a școlii de vară, în mijlocul copiilor a fost prezent Părintele Protopop Ioan Buftea,  cel care a rostit rugăciunile de mulțumire și un cuvânt duhovnicesc pentru copii. În prezența părintelui protopop, participanții și voluntarii au primit diplome și daruri din partea organizatorilor.

Școala de vară „Bucuria Copilăriei” a fost organizată pentru prima dată în Parohia Jichișu de Jos, iar în urma primei ediții s-a început o frumoasă colaborare cu Parohia Codor și cu Școala Gimnazială din comună.

Articol realizat de Georgiu Antonia

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.