1250 de pachete pentru familii nevoiaşe din Baia Mare

de | apr. 19, 2016

Azi, marţi, 19 aprilie, de la ora 12,00, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a participat la acţiunea filantropică a Asociaţiei Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” (AFOMF), de pe lângă Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, preşedintă ing. Varvara Pop, preot coordonator Viorel Bud. P.S. Iustin Sigheteanul a luat parte în calitate de preşedinte de onoare a acestei asociaţii, care se află în al XI-lea an de când organizează acţiuni de într-ajutorare a familiilor nevoiaşe, ajunse în această stare din diferite motive.

„Este un moment de bucurie şi pentru cel ce dă şi pentru cel ce primeşte. De bucurie, de împlinire şi de filantropie creştină,” a spus P.S. Iustin Sigheteanul.

Aici, la Catedrala Episcopală, au avut loc toate evenimente filantropice de anvergură ale acestei asociaţii. Acţiunea de astăzi ne demonstrează că Femeile mironosiţe nu se despart nici astăzi de Hristos, înţelegând ceea ce Mântuitorul a spus că dacă unuia mai mic ca mine i-aţi făcut, Mie mi-aţi făcut.

„Săracii sunt perlele pe care ni le dăruieşte nouă Dumnezeu să ne împodobim cu ele, pentru că se identifică Mântuitorul cu frăţiile voastre”, a mai spus P.S. Iustin persoanelor venite să primească darurile.

În numele primarului municipiului, Cătălin Cherecheş, a vorbit reprezentantul său, pr. dr. Bogdan Gavra, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia Mare şi consilier eparhial, care a subliniat gestul caritabil pe care îl fac cele circa 100 de femei din asociaţie.

A avut loc o slujbă de binecuvântare, iar pachetele au fost stropite cu agheazmă de arhim. dr. Casian Filip, ecleziarhul Catedralei

AFOMF a oferit azi 1.100 de pachete pentru 390 de familii, plus 150 de pachete pentru copiii acestora. Lunar, 90 de familii foarte nevoiaşe beneficiază de ajutoare din partea acestei asociaţii, iar zilnic sunt asistaţi 25 de copii din familii fără ajutor, de care se ocupă mironosiţele asociaţiei după programul de la şcoală. Sunt copiii care au oferit un scurt program de pricesne despre Mântuitorul Hristos.

Doamnele din asociaţie cunosc foarte bine familiile cărora le-au oferit pachetele, ca urmare a vizitelor pe care le fac, împreună cu preotul coordonator .

În fiecare pachet s-a aflat cam tot ce trebuie pentru o masă de Paşti, de la jambon şi cozonac, la alimente de strictă necesitate. Valoarea unui pachet a fost de peste 80 de lei.

Pentru jertfelnicia de care au dat dovadă cei care au ajutat Asociaţia, „Mironosiţele Femei” le mulţumesc în numele beneficiarilor.

 

Andrei Fărcaş

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, marți, 23 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfântul Mare...