15.000 de credincioşi au participat la slujba Învierii, oficiată de PS Iustin

de | apr. 17, 2017

Preasfinţitul Părinte Iustin a oficiat duminică, 16 aprilie 2017, slujba Învierii Domnului. La evenimentul ce a avut loc pe esplanada Catedralei Episcopale Sfânta Treime din Baia Mare au participat aproximativ 15.000 de credincioşi.

În cuvântul adresat miilor de băimăreni, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a evidențiat importanța și semnificația duhovnicească a salutului Pascal, a precizat Andrei Farcaș.

Această noapte sfântă prin care Iisus Hristos ne-a trimis Lumina Sa cea Dumnezeiască este temeiul mântuirii noastre. Hristos a Înviat nu este un simplu salut, ci este o mărturisire de credinţă şi un adevăr dumnezeiesc şi sfânt, a spus Preasfinția Sa.

În cadrul predicii rostite, PS Iustin a explicat celor prezenți de ce slujba Învierii Domnului se săvârșește afară şi nu înăuntru bisericii.

Slujba Învierii începe cu răspândirea luminii din Sfântul Altar. Această lumină pe care o primim de la Altar, ieşim cu ea în exterior, în întuneric, şi mărturisim că Lumina lui Hristos luminează tuturor, că Hristos este Lumina lumii, care luminează în întuneric şi întunericul nu poate cuprinde această lumină, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Episcopale Sfânta Treime. Din sobor au făcut parte: părintele arhimandrit Casian Filip, eclesiarhul lăcașului de cult, părintele Adrian Roşca, medic la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, precum și părinții slujitori ai bisericii.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Doxologia, dirijat de Cosmin Lauran. La final, Preasfinţitia Sa a rostit un scurt cuvânt de învăţătură.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...