1500 de clujeni au spus de Buna Vestire, NU Avortului

de | mart. 25, 2017

Aproximativ 1500 de studenţi, adulţi, dar și tinere familii au venit duminică după-amiază, de praznicul Bunei Vestiri, în Piata Unirii din centrul Clujului, să participe la Marșul pentru viață, pentru ca prin prezența lor să susțină dreptul la viață al tuturor  ființele umane, potrivit organizatorilor. În felul acesta participanții au dorit să-și afirme credința în valorile familiei creștine, valori care stau la baza unei societăți trainice și sănătoase.

Despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei şi societăţii am stat de vorbă cu câțiva dintre participanți. Cu toții cred că este nevoie de multă rugăciune pentru încetarea avorturilor, mai ales că zilnic în toată țara sunt omorâți peste 400 de copii. Situația s-ar îmbunătăți dacă femeile care urmează să nască ar primi mai mult sprijin din parta societății, dar și a celor apropiați:

Punctul de întâlnire al participanților la marș a fost monumentul memorandiștilor de pe strada Eroilor. Programul a început în jurul orei 15:30 cu un moment artistic susținut de copiii corului Bisericii Bethel din cartierul Zorilor și cei din corul Allegria al Capelei Sfântul Iosif din parohia Andrei Mureșanu. Au urmat discursurile reprezentanților principalelor confesiuni religioase din oraș.

Viața umană este sacră – ea aparține lui Dumnezeu”, a fost mesajul pe care l-a transmis Prea Sfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop al Eparhiei Greco-catolice de Cluj-Gherla. ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a vorbit în cuvântul său despre avort, familie și societate, afirmând că avortul este un păcat strigător la cer. Înaltpreasfinția Sa a spus și că pentru tămăduirea sufletului femeii care a făcut avort este necesară mărturisirea păcatelor și nașterea de prunci, în locul celor avortați:

A urmat un moment de rugăciune, toți cei prezenți în Piața Unirii rostind în cor rugăciunea Tatăl Nostru. După care, cei prezenți au pornit în marș pe traseul Bulevardul Eroilor, Piata Avram Iancu, Bulevardul Dorobanților, strada Pitești, Bulevardul 21 Decembrie. Pe parcursul marșului participanții au  purtat pancarte pe care scriau mesaje încurajatoare: „Bărbatul adevărat alege viața”, „Copiii nu sunt o alegere, ci un dar de la Dumnezeu”. La finalul marșului clujenii s-au reîntors în Piața Unirii, unde au primit din partea organizatorilor chestionare pe care să le completeze cu sugestiile lor legate de organizarea evenimentelor viitoare de acest gen. Cei prezenți au fost îndemnați și să facă donații la standurile special amenajate, astfel încât manifestări precum Marșul pentru Viață să mai fie posibile.

Aflat la a şaptea ediţie naţională, Marşul pentru Viaţă, a fost organizat în zi de praznic, de sărbătoarea Bunei Vestiri, în aproape 300 de localităţi din țară şi Republica Moldova. Această manifestare reprezintă una dintre cele mai importante iniţiative civice, prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societăţii contemporane ce a curmat în perioada 1958 – 2014, peste 22 de milioane de vieți, aproximativ cât populația țării noastre. În această perioadă este organizată la Cluj și Campania 40 de zile pentru viață, o campanie de rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor la noi în țară, dar și în lume. Campania a început din data de 1 martie și are loc în fața clinicii de Ginecologie I, unde timp de 40 de zile voluntarii mai multor confesiuni religioase din oraș, printre care și membrii ASCOR Cluj, se roagă pentru încetarea avorturilor. Campania se va încheia pe 9 aprilie.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...