17 august – †) Sf. Gheorghe Pelerinul; Sf. Mc. Miron pr., Straton și Ciprian

Sfinții zilei

Sfântul Sfințit Mucenic Miron Preotul (Sec III) – a fost preot în provincia Ahaia (Grecia). Guvernatorul Ahaiei, Antipatru, dorind să ducă la îndeplinire porunca împăratului Deciu (249-251) a început a persecuta pe creștini.

În ziua sărbătorii Nașterii Domnului, Antipatru a venit în lăcașul de cult unde slujea sfântul Miron pentru a prinde pe cei care participau la sfintele slujbe. Sfântul Miron l-a înfruntat pe guvernator în fața tuturor, scăpând astfel pe creștinii din biserică.

Pentru aceasta sfântul a fost închis și supus supliciilor. Prin minune dumnezeiască a scăpat nevătămat din numeroasele chinuri la care a fost supus. A suferit moarte martirică prin decapitare în nord-vestul Asiei Mici, în orașul Cizic.

Sfinții zilei
Sfinții zilei
17 august - †) Sf. Gheorghe Pelerinul; Sf. Mc. Miron pr., Straton și Ciprian
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Sfinții zilei
27 februarie – Sf. Cuv. Mărturisitori Procopie şi Talaleu

27 februarie – Sf. Cuv. Mărturisitori Procopie şi Talaleu

Sf. Cuv. Procopie Decapolitul Mărturisitorul († 750) Originar din Decapole, localitate în apropierea Mării Galileii, Sfântul Cuvios Procopie a fost atras de tânăr spre viaţa ascetică şi s-a călugărit. Când s-a declanşat criza iconoclastă, din timpul împăratului Leon...

25 februarie – Sf. Ier. Tarasie, Patriarhul Constantinopolului

25 februarie – Sf. Ier. Tarasie, Patriarhul Constantinopolului

Sfântul Tarasie, Patriarhul Constantinopolului – S-a născut în Constantinopol (Bizanț). Părinții săi, Gheorghe și Encratia, erau oameni înstăriți. Tatăl său era slujitor împărătesc și chiar Tarasie a fost nobil și secretar la curtea imperială. În luna septembrie, anul...