23 iunie – Sfânta Muceniță Agripina

S-a născut și a crescut în Roma. Tot aici a pătimit pentru Mântuitorul nostru Iisus Hristos în timpul împăratului Valerian (252-260). În urma multelor chinuri la care a fost supusă, Sfânta Muceniță Agripina a primit cununa muceniciei. Trupul ei a fost luat de către trei creștine, Vasa, Paula și Agatonica care l-au îngropat în Insula Silicia (Italia). La mormântul ei s-au săvârșit multe vindecări minunate.

2. Sfântul Mucenic Aristocleu, preotul – A fost preot în orașul Tamasa din insula Cipru. În timpul persecuției împăratului Maximian Galeriu (285-305), s-a ascuns într-o peșteră în munte. Peste ceva timp a aflat cum erau chinuiți creștinii din orașul Salamina.

Atunci părintele Aristocleu a părăsit peștera în care se ascundea și s-a dus în mijlocul acelora pentru a-i încuraja. Pe drum s-a oprit la Biserica „Sfântul Apostol Barnaba”.

De aici a plecat din nou la drum însoțit de doi creștini, Dimitrian diaconul și Atanasie dascălul, care doreau și ei să se afle în mijlocul celor ce pătimeau pentru Domnul nostru Iisus Hristos. Toți trei au primit moarte martirică pentru mărturisirea credinței în Iisus Hristos.

Sfinții zilei
Sfinții zilei
23 iunie - Sfânta Muceniță Agripina
23 iunie - Sfânta Muceniță Agripina
/