25 de ani de la reactivarea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

de | sept. 13, 2015

Sâmbătă, 12 septembrie, Presfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereul Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie la catedrala ,,Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare, cu ocazia ședinței Adunării Eparhiale a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Ședința a fost întrunită pentru prima dată în Satu Mare și a fost prilejuită de împlinirea a 25 de ani de la reactivarea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Au fost prezenți și membrii ai Adunarii Eparhiale din mandatele 1990-2014, din județul Satu Mare. Cu acestă ocazie Preasfinția Sa a dăruit distincția ,,Crucea Voievodală Maramureșeană” pentru laici lui Cornel Moraru, fost prefect de Satu Mare și membru al Adunarii Eparhiale în mandatul 1994-1998. Aceeași distincție i-a fost înmânată lui Valentin Heres, membru al Adunării Epariale în mandatul 2002-2006. Preasfintia Sa a oferit și alte distincții unor oameni importanți care au sprijinit Biserica. De asemenea, două instituții culturale importante din Satu Mare, Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu, reprezentată de George Vulturescu și Filarmonica ,,Dinu Lipatti”, reprezentată de Rudolf Fatyol au primit Gramata Episcopală și Placheta Aniversară, după cum ne-a transmis, părintele Gavril Vasile Baban, inspector eparhial pentru catehizare.

Totodată reprezentanții presei sătmărene și toți membrii Adunării Eparhiale au primit de la Preasfinția Sa Placheta aniversară și revista lansată cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la reactivarea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA