Grupuri de colindători la Centrul Eparhial din Baia Mare

de | dec. 19, 2016 | Actualitatea religioasă

Luni, 19 decembrie 2016, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul ales al Maramureşului şi Sătmarului, s-a aflat la Centrul Eparhial, unde a primit cetele de colindători sosiţi cu cele mai frumoase colinde şi urări pentru cel ce va primi în mâinile sale, a treia zi de Crăciun, toiagul de păstor al credincioşilor ortodocşi maramureşeni pe care l-a purtat Sfântul Iosif Mărturisitorul la începutul secolului al XVIII-lea;

Bucuria întâlnirii cu proaspătul ales ca Întâistătător al Eparhiei Maramureşului şi Sătmarului a fost nedisimulată.

După ce miercuri, 14 decembrie 2016, P.S. Iustin a primit colindătorii din satul natal Rozavlea, azi,  luni, 19 decembrie au venit din Maramureşul voievodal colindătorii de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, în frunte cu părintele Vasile Gligor, de la biserica cu hramul „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” din incinta Inspectoratului.

Ei au fost urmaţi de colindătorii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, veniţi în frunte cu părintele Daniel Achim, care păstoreşte biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

Din Borşa a venit Gheorghe Şteţco, zis Ghiţă Gagea, cunoscut mai ales pentru faptul că a întemeiat singur o mănăstire, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru darurile pe care i le-a dat în viaţă, mănăstire care poartă hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Sfântul Apostol Andrei”, amplasată pe un teren moştenit de la părinţi.

Nu au lipsit nici colindătorii din Ţara Chioarului, din Remetea Chioarului sosind cu colindul credincioşii împreună cu preotul lor Alin Coman.

Le-au urmat colindătorii din Săcel, însoţişi de preotul Dumitru Iuga, care, în fiecare an, îl colindă şi pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cu multă bucurie şi entuziasm tineresc au sosit la Centrul Eparhial studenţii teologi de la Centrul Universitar „Nord” din Baia Mare, împreună cu profesorii. Eu au colindat sub bagheta lect. univ. dr. Teofil Stan.

La o oră din după amiaza zilei de azi, luni, 19 decembrie 2016, au sosit cu colindul fetele şi băieţii din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Catedralei Episcopale Maramureşene (ATOCEM), care, însoţiţi de pr. inspector cu catehizarea tinerilor Gabriel Băban, au colindat sub îndrumarea diaconului Ionuţ Pleş.

A.Fărcaş

 

 

 

 

Ultimele articole

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării eparhiale și a fost prezentat bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei...