300 de colindători la Biserica „Sfânta Treime” din Dej

de | dec. 10, 2018

Cete de colindători din cadrul Școlilor de pe raza Protopopiatului Ortodox Român Dej au vestit Nașterea Domnului! 

În seara zilei de 7 decembrie 2018, la Biserica ,,Sfânta Treime” din Dej, aproximativ 300 de elevi, de la 13 școli din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Dej, au vestit apropierea Nașterii Domnului, prin colinde tradiționale românești.

Au participat elevi din cadrul următoarelor școli: Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej, Școala Gimnazială Bobâlna, Școala Gimnazială Cășeiu, Școala Gimnazială Câțcău, Școala Gimnazială Chiuiești, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej, Școala Gimnazială Cuzdrioara și Școala Gimnazială Nireș, Liceul Tehnologic Special Dej, Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej, Școala, Gimnazială ”Mihai Eminescu” Dej, Școala Gimnazială Nr.1 Dej, Școala Gimnazială Rugășești, Școala Gimnazială Vad, pregătiți și însoțiți  de profesorii de religie, de alte cadre didactice, precum și de conducătorii Instituțiilor de Învățământ.

Prin aceste colinde, au mărturisit tuturor pe Hristos, lucru care dovedește că educația părinților și educația religioasă de la școală și de la biserică au dat roade frumoase.

Festivalul de colinde intitulat ,,Colind- din suflet de copil”, ajuns la a VI-a ediție, a fost organizat de Protopopiatul Ortodox Român Dej în parteneriat cu școlile din cuprinsul acestuia. Toți colindătorii au primit cadouri, oferite de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului Maramureșului. Înalpreasfinţitul Părinte Andrei a fost însoțit de către părintele profesor Marian Sidon, inspector şcolar pentru disciplina religie, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj și părintele consilier arhidiacon Claudiu Grama.

Părintele Ioan Buftea, protopop al Dejului, amfitrionul acestui eveniment, inițiat de către vrednicul de pomenire protopop Teofil Herineanu, a mulțumit la final Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru prezență și pentru purtarea de grijă, tuturor copiilor pentru frumoasele colinde, cadrelor didactice, preoților și autorităților locale pentru implicare.

Reușita acestui minunat eveniment se datoreaza bunei colaborări dintre cei trei piloni de bază ai societății Biserică, Școală și Familie, informează Protopopiatul Dej.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...