34 de burse oferite de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”

de | oct. 2, 2015 | Actualitatea religioasă

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” anunţă deschiderea unui nou concurs naţional pentru cele 34 de burse pe care le va acorda elevilor de liceu, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, în anul şcolar şi universitar 2015-2016. Fondul alocat pentru bursele anului şcolar şi universitar 2015-2016 este de 77.700 lei, iar până în prezent Fundația a acordat 227 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 596.400 lei.

Cele 34 de burse ce vor fi acordate de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” în anul şcolar şi universitar 2015-2016 sunt repartizate după cum urmează: 18 burse pentru elevi, de 200 lei pe lună; 12 burse pentru studenți, de 300 lei pe lună; 3 burse pentru masteranzi, de 300 lei pe lună; 1 bursă pentru doctoranzi, de 400 lei pe lună, conform unui comunicat transmis de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”.

image

Bursele pentru elevi, studenţi şi masteranzi se acordă pe o perioadă de 9 luni, iar pentru doctoranzi de 12 luni, începând cu 1 noiembrie 2015. Masteranzii şi doctoranzii, care vor candida pentru bursele scoase la concurs, vor trebui să prezinte un proiect de cercetare pe o temă interdisciplinară, din domeniile propuse: teologia şi interpretarea ştiinţelor, teologia şi bioetica, teologia şi mediul înconjurător, teologia şi artele, teologia şi lumea.

Astfel, până la data de 19 octombrie se vor depune dosarele, direct sau prin poştă, la sediul Fundaţiei (400117 Cluj-Napoca; P-ţa Avram Iancu 18). În data de 30 octombrie se vor afişa rezultatele, iar pe 2 noiembrie, se vor afişa rezultatele finale, după contestaţii.
Condiţiile de participare, fișa tip a aplicantului, precum şi actele necesare pentru întocmirea dosarului se găsesc în Regulamentul de burse aprobat de Colegiul Director şi publicat pe site-ul Fundaţiei, la www.fundatiabartolomeu.ro.

Fond burse de 77.700 lei

Fundaţia va încheia cu fiecare bursier un contract, în care vor fi prevăzute drepturile şi obligaţiile ce revin ambelor părţi pe toată perioada derulării bursei. Fondul alocat pentru bursele anului şcolar şi universitar 2015-2016 este de 77.700 lei, iar până în prezent Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 227 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 596.400 lei.

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”, înfiinţată în anul 2008 de vrednicul de pomenire Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu Anania, reprezintă proiectul generos şi inspirat al unui om cu viziuni largi, care a ştiut să-şi convertească lipsurile tinereţii în şansă pentru tinerii merituoşi, dar lipsiţi de posibilităţi materiale. Ea are ca scop principal acordarea de burse tinerilor merituoşi dar lipsiţi de posibilităţi, din resursele proprii, pe care le administrează potrivit dorinţei fondatorului ei, se arată în comunicatul transmis de Fundaţia „Bartolomeu Anania”.

sursă: www.ziarullumina.ro

Ultimele articole

Două căi duc la moştenirea vieţii veşnice

Două căi duc la moştenirea vieţii veşnice

Ne spune Sfântul Luca Evanghelistul, că s-a apropiat de Domnul Iisus Hristos un om, care l-a întrebat ce să facă ca să moştenească viaţa de veci. Evanghelistul Matei, când relatează această întâmplare, ne spune că, pe deasupra, omul acesta era tânăr şi Domnul Hristos...

Sfințirea capelei mortuare din Parohia Chintelnic

Sfințirea capelei mortuare din Parohia Chintelnic

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat joi, 24 noiembrie 2022, comunitatea ortodoxă din Chintelnic, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, Părintele...

Hramul Parohiei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Gherla

Hramul Parohiei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Gherla

La sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, luni, 21 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Intrarea în biserică a Maicii...