40 de copii din Parohia Ortodoxă Dumbrăveni au confecționat felicitări pentru cei dragi

de | aug. 20, 2017 | Activități parohiale

La Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Dumbrăveni a avut loc sâmbătă, 19 august 2017, începând cu ora 14:00 un atelier de confecționat lucruri manuale dedicat copiilor și tinerilor din cadrul parohiei.

Prin această activitate de creaţie, părintele paroh Leon Drăgan, inițiatorul acțiunii și-a dorit ca tinerii şi copiii să se apropie cât mai mult de Biserică, să se cunoască pe ei înşişi, să înveţe munca în echipă şi să fie comunicativi cu semenii lor. Totodată, spune părintele, s-a avut în vedere favorizarea dezvoltării grupului parohial de copii şi tineri existent, majoritatea acestora fiind prezenţi în fiecare duminică la Sfânta Liturghie.

În cadrul atelierului, 40 de copii și tineri au avut ocazia să realizeze felicitări sub îndrumarea domnișoarei prof. Ecaterina Bercu din Cluj-Napoca care a reușit să ofere explicații pentru toate categoriile de vârstă. Succesul acțiunii s-a văzut la final, când fiecare copil a reușit să realizeze câte 7, 8 felicitări. Cei mici au fost entuziasmați și bucuroși că au avut ocazia să le arate părinților că din mâini, dar și suflete inocente, pot ieși creații frumoase.

„Pe copii îi simţim implicaţi, încântaţi şi cel mai important lucru este atunci când în ochii lor se citeşte bucuria”, a declarat pentru Radio Renașterea părintele paroh Leon Drăgan.

Nu au lipsit momentele de rugăciune de la începutul şi sfârşitul lucrului precum şi cele de la masă, întrucât spre sfârşitul întâlnirii toţi copii au fost serviţi cu bunătăţi, drept răsplată a efortului pe care l-au depus.

Prin această acţiune, Parohia Ortodoxă Dumbrăveni a venit în întâmpinarea copiilor, în această perioadă de vacanţă, urmând ca pe viitor, în întâlnirile lunare pe care își doresc să le organizeze,  să se desfășoare alături de copii, alteliere de picturi, broșe și multe alte creații prin care să le cultive celor mici simţul artistic, iubirea de frumos şi, în acelaşi timp, să le insufle dragostea pentru sfinţi şi pentru Biserică.

„Mulțumim domnișoarei Ecaterina Bercu care i-a îndrumat și le-a arătat copiilor cum să-și descopere latura artistică. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în aceste activități și au adus zâmbet, bucurie și nădejde în sufletele noastre”, a mai spus părintele Leon Drăgan.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...