40 de tone de ajutoare oferite de Arhiepiscopia Clujului în Săptămâna Mare

de | apr. 5, 2018 | Actualitatea religioasă

 

Sectorul Misionar-Social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în parteneriat cu Federația „Filantropia” și cu sprijinul consistent al lanțului de magazine PROFI România, a desfășurat o amplă acțiune caritabilă prilejuită de Sărbătorile Pascale.

Au fost distribuite peste 40.000 kg de ajutoare materiale constând produse alimentare, produse de igienă și articole de încălțăminte beneficiarilor proiectelor sociale din întreg cuprinsul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului. 15.000 kg din aceste produse au fost preluate și distribuite cazurilor sociale de către Arhiepiscopia Maramureșului și Sătmarului și Episcopia Zalăului prin intermediul asociațiilor aflate sub patronajul acestora.

În cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului aceste produse au fost distribuite beneficiarilor proiectelor sociale ale Asociației „Filantropia Ortodoxă”, Asociației Medical-Creștină „Christiana” Filiala Cluj și Asociației „Sfântul Nectarie” Cluj. De asemenea de aceste daruri s-au bucurat beneficiarii aflați evidențele Centrului Eparhial, persoanele cu deficiențe de auz și persoanele private de libertate din Municipiul Bistrița.

Această acțiune caritabilă a fost posibilă datorită donației primite(40.000 kg de produse) din partea lanțului de magazine PROFI România, a implicării active a personalului angajat în structurilor de asistență socială al Eparhiei și a voluntarilor.

A consemnat pentru Radio Renașterea Liciniu Câmpean, consilier misionar-social a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

           

 

           

 

Ultimele articole

Două căi duc la moştenirea vieţii veşnice

Două căi duc la moştenirea vieţii veşnice

Ne spune Sfântul Luca Evanghelistul, că s-a apropiat de Domnul Iisus Hristos un om, care l-a întrebat ce să facă ca să moştenească viaţa de veci. Evanghelistul Matei, când relatează această întâmplare, ne spune că, pe deasupra, omul acesta era tânăr şi Domnul Hristos...

Sfințirea capelei mortuare din Parohia Chintelnic

Sfințirea capelei mortuare din Parohia Chintelnic

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat joi, 24 noiembrie 2022, comunitatea ortodoxă din Chintelnic, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, Părintele...

Hramul Parohiei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Gherla

Hramul Parohiei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Gherla

La sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, luni, 21 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Intrarea în biserică a Maicii...