Radio RENAȘTEREA

 LIVE

700 copii din Pata Rât și Turda au beneficiat de o masă caldă în Ajunul Crăciunului

de | dec. 24, 2021 | Comunicate de presă

Asociația Filantropia Ortodoxă Cluj-Napoca, în parteneriat cu Parohia „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” din Londra, a oferit, în Ajunul Crăciunului, o masă caldă pentru copiii rromi din Pata-Rât și Parohia Misionară Turda Fabrici.

Evenimentul de astăzi a făcut parte dintr-un proiect mai amplu desfășurat în această perioadă, care a vizat acordarea de ajutoare materiale, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare, alimente și produse de igienă pentru peste 1500 de beneficiari – bătrâni și copii – din cadrul comunităților sărace din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Tot în cadrul acestui demers filantropic, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oferit 300 de pachete cu produse alimentare familiile nevoiașe aflate în evidențele Sectorului misionar-social al Eparhiei noastre.

În prima zi de Crăciun, Asociația Filantropia Ortodoxă Cluj-Napoca va oferi prânzul pentru cei 100 de vârstnici care beneficiază de îngrijire și asistență în  cadrul centrelor rezidențiale de la Cușma, Maieru și Târlișua din județul Bistrița-Năsăud.

Asociația Filantropia Ortodoxă Cluj-Napoca funcționează sub patronajul Arhiepiscopiei Clujului, având deschise filiale la Bistrița, Gherla și Dej, și are ca misiune furnizarea de servicii sociale persoanelor aflate în situaţie de risc social, indiferent de apartenenţa lor religioasă, etnică sau  socială. Scopul Asociaţiei este îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunităţile defavorizate prin servicii sociale, medicale, culturale, educaţionale furnizate în spirit creştin.

Consilier misionar social,

Vicepreședinte,

Asociația Filantropia Ortodoxă Cluj-Napoca

Iustin Liciniu Câmpean

 

Ultimele articole

Mai multe din Comunicate de presă
Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca | Comunicat de presă

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca | Comunicat de presă

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 12 iunie 2022, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca, după o întrerupere de doi ani. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru...

Recensământul Populației și Locuințelor | COMUNICAT DE PRESĂ

Recensământul Populației și Locuințelor | COMUNICAT DE PRESĂ

Au mai rămas 6 zile din perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată, iar situația chestionarelor completate este una foarte bună, Clujul fiind pe locul al doilea la nivel național, după municipiul București. Centralizarea chestionarelor completate este...