700 de cărți pentru biblioteca Parohiei Feldru, donate în cinstea unui erou revoluționar

de | dec. 21, 2020 | Societate

Biblioteca Parohiei Ortodoxe Feldru din Protopopiatul Năsăud a primit 700 de cărți, care să amintească de Teodor Pop, tânăr ucist la Cluj-Napoca, în timpul Revoluției din 1989. Cărțile au fost donate de Ionică Scridon, un fiu al satului, împreună cu mai mulți prieteni ai acestuia.

Pentru noi românii, luna decembrie, este și o perioadă a aducerii aminte de eroii secolului trecut, de martirii și sfinții care au suferit și care au murit în temnițele comuniste dar, și de cei care au murit pentru credință și libertate în decembrie 1989 la Timișoara, București, Cluj și în multe orașe din țară. Biserica îi pomenește în rugăciunile ei mereu și, în special, în luna decembrie. Ne aducem aminte de curajul, dăruirea și de jertfa lor.

Parohia Ortodoxă Feldru, Biblioteca și enoriașii parohiei care sunt pasionați de lectură, au beneficiat de un dar, de o faptă bună, din parte unui fiu al satului pe nume Ionică Scridon, și a unor prieteni apropiați ai dânsului(Șandor Moldovan, Telcian Dorina și Roland Szekely),  care ne-au oferit în dar aproximativ 700 de cărți.

S-a făcut această donație în memoria unui bun prienten, martir al neamului, pe nume Teodor Pop, ucis prin împușcare pe data de 21 decembrie 1989, precum și a tuturor celor care au murit în acea perioadă la Cluj-Napoca pentru libertate. Teodor Pop a fost împușcat pe pod la Astoria, în Cluj-Napoca, pe data de 21 decembrie la vârsta 19 ani, pentru curajul de a gândi altfel și pentru curajul de a manifesta împotriva sistemului comunist ateu, a declarat pentru Radio Renașterea pr. Ioan Clapa, preotul paroh al Parohiei Feldru.

Conținutul volumelor este unul variat: belestristică, tehnice, medicină, psihologie și scrieri religioase.

Ultimele articole

Mai multe din Societate
ALOPEDI, exemplu de bune practici medicale

ALOPEDI, exemplu de bune practici medicale

Call center-ul dedicat sfaturilor medicale pediatrice - ALOPEDI 0364-917, serviciu care funcționează în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a fost recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S.) ca un exemplu de bună practică în ceea...

Sobe de gătit pe lemne, pentru familii defavorizate

Sobe de gătit pe lemne, pentru familii defavorizate

31 de familii cu posibilități materiale reduse beneficiază de activități educative adresate copiilor și de dotarea gospodăriilor acestora cu sobe de gătit pe lemne. Serviciile sociale sunt oferite în cadrul proiectului ”Dezvoltarea abilităților de viață independentă...