Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Club Meeting Point al diasporei ucrainene din orașul Cluj-Napoca, vă invită în perioada 17-18 iunie 2023, între orele 12-18, la evenimentul cultural Viața începe din nou, care va avea loc în curtea interioară a Muzeului (str. Memorandumului nr. 21).

În spațiul nostru creativ, încercăm să dăm căldură, sprijin, încredere în forțele și abilitățile noastre, învățăm să ne realizăm dorințele și visele în această viață, pentru că nu vom avea altceva.

Vă oferim un program antrenant, bogat și interesant, care, printre altele, prezintă realizările noastre pe parcursul celor șase luni de existență a Clubului.

Invităm artiști pentru o oportunitate minunată de a testa și simți proprietățile vopselelor profesionale de acuarelă ROSA Gallery de la ROSA – Producător ucrainean de materiale plastice. Suntem siguri că acuarelele ucrainene vă vor oferi impresii de neegalat! Și ne vom bucura dacă culorile acuarele ROSA completează paletele artiștilor din România.

În timpul testării, munca comună a tuturor participanților va fi creată, ca emoții și amintiri de neuitat ale evenimentului nostru strălucitor. La sfârșitul testului, va exista un desen al unui card Rosa cu puncte acuarelă.

Evenimentul va fi reprezentat de o expoziție a studioului de artă al Clubului, unde vor fi atât lucrările de creație ale artistei ucrainene Oksana Bochar, cât și lucrările studenților din cadrul studioului ei de artă.

Sunt planificate ateliere interesante, care vor fi susținute de Oksana Bochar. Dacă nu vrei să pleci din expoziție doar așa – ci cu o poză creată chiar de tine, atunci te invităm la un master class de acuarelă cu produse marca Rosa și un minunat atelier de pictură cu cafea aromatică.

Spectacolele muzicale ale studioului Punctul de întâlnire CLUB realizate de către profesorii studioului Yulia Skalska și Oleksandr Kovalchuk sunt o garanție a bunei tale dispoziții.

Expoziția va prezenta sculpturi rafinate din ceramică realizate de talentatul student Tomas Pottery care a participat la tabăra noastră interesantă din ceramică desfășurată în fermecătorul sat Turja (Estonia). Argila din această zonă a servit drept bază pentru sculpturile care au fost lăsate în mod deliberat nearse în cuptoare, astfel încât să le putem infuza cu semințe de plante care să germineze și să înflorească pe toată durata expoziției.

Programul include prelegeri educaționale interesante despre moștenirea culturală ucraineană susținute de o invitată specială din Liov – Yuliya Yosenko: haine tradiționale ale ucrainenilor cu o expoziție de îmbrăcăminte autentică și o poveste fascinantă despre sărbătoarea lui Ivan Kupala (Sf. Ioan Botezătorul).

În cadrul evenimentului vor fi prezentate produsele handmade ale meșteșugăreselor ucrainence. Cei interesați vor putea achiziționa lucrări creative prezentate la eveniment.

Așteptăm cu nerăbdare întâlniri calde și noi cunoștințe. Vă mulțumim tuturor pentru sprijin și interesul pentru acest eveniment.

Programul evenimentului este următorul:

17.06.2023

12.00-13.00 – Scopul evenimentului, programul, prezentarea participanților, muzică live de la studioul de muzică Punctul de întâlnire CLUB (lider Yulia Skalska).

13.00-14.00 – Testarea vopselelor în acuarelă a producătorului ucrainean de materiale de artă Rosa.

14.00-16.00 – Atelier de acuarelă (Oksana Bochar).

16.00-17.00 – Moștenirea culturală ucraineană, portul tradițional al ucrainenilor – prelegere (Iulia Yosenko).

18.06.2023

12.00-13.00 – Muzică live de la studioul de muzică Punctul de întâlnire CLUB (lider Yulia Skalska).

13.00-15.00 – Atelier „desen cu cafea” (Oksana Bochar).

15.00-16.00 – Tradiții ucrainene. Sărbătoarea lui Ivan Kupala (Iulia Yosenko).

Intrare liberă. În timpul evenimentului va fi amenajată și o zonă pentru luat masa.