Festivalul de Colinde și Tradiții „Crăciunul la români”-ediția a VIII-a-în parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | dec. 19, 2018

Un nou prilej de bucurie duhovnicească în parohia „Adormirea Maicii Domnului”, ne- a umplut inimile și ne-a înălțat sufletele spre praznicul care se apropie, al Nașterii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos.

Peste 150 de îngerași de la 5 scoli clujene și-au manifestat credința lor curată în Dumnezeu prin colinzi, poezii și scenetă cu ocazia acestui festival care are loc anual în această parohie în postul Crăciunului.

Festivalul a fost deschis de părintele paroh protopop Dan Hognogi care împreună cu copilașii au rostit cu multă emoție și credință „Tatăl nostru” după care părintele profesor Marian Sidon, inspector școlar de religie al județului Cluj, delegat din partea Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului a adus mulțumiri atât elevilor pentru munca depusă, profesorilor pentru râvna și dăruirea de sine cât și părintelui paroh pentru menținerea acestei legături între școală și biserică care a făcut posibilă desfășurarea acestei lucrări care ne-a sensibilizat inimile. De asemenea domnia sa a sfătuit elevii să primească cu inimă deschisă, cu fapte bune, spovedanie și colinzi,  darul lui Dumnezeu pe care l-a făcut omului, pe fiul său, Iisus Hristos. În finalul cuvântului său părintele profesor Marian Sidon a urat sărbători binecuvântate, sănătate și bucurii tuturor!

Serbarea a fost prezentată de doamna profesoară Adriana Gavriluţiu de la Școala Gimnazială „Iuliu Haţeganu” care cu mult entuziasm și dăruire a evidențiat fiecare școală în parte:  Liceul Teoretic „Eugen Pora” prezent prin profesorii Iulia Chende, Suciu Maria și Matei Marcela, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” prin domnul profesor Gheorghe Cuc, Colegiul National „George Barițiu” prin doamna profesoară Maria Leşe, Școala Gimnazială „Iuliu Haţeganu” prin doamna profesoară Adriana Gavriluţiu şi Liceul Special pentru deficienți de vedere  prin doamna profesoară Bianca Marian. Întregul festival s-a desfășurat într-un cadru de o mare ținută artistică dar și emoțională. Copilașii cu inima deschisă și sufletul curat, plini de candoare ne-au înălțat duhovnicește pe noi toți.

În final domnii directori ai Liceului Teoretic „Eugen Pora”, profesorii cât și elevii au fost recompensați cu mulțumiri de suflet din partea părintelui paroh Dan Hognogi, cu diplome și daruri.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA