Slujire arhierească în Parohia „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii

de | iun. 1, 2022

În ziua Odovaniei Praznicului Învierii Domnului, miercuri, 1 iunie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a binecuvântat pe credincioșii Parohiei „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii.

Cu prilejul odovaniei hramului bisericii parohiale, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Turda, preotul Alexandru Rus, duhovnicul Mănăstirii Mihai Vodă, ieromonahul Efrem Crișan, preotul paroh Sebastian Zăhan, preotul coslujitor Aurelian Cherecheș, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a spus că cei mici sunt „prototipul cetățeanului Împărăției lui Dumnezeu”, pornind de la cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos: „Adevărat zic vouă: De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor” (Matei 18, 3). Totodată, meditând la importanța misiunii de a-i forma pe copii, ierarhul le-a spus credincioșilor că trei instituții îi formează pe copii și pe tineri: familia, Biserica și școala.

De asemenea, ÎPS Părinte Andrei i-a felicitat pe toții copiii, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, iar la finalul slujbei celor prezenți le-a dăruit cărți duhovnicești.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Parohiei „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii. Tot astăzi, de Ziua Copilului, grupul de copii al parohiei a susținut un program artistic.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în prezența a numeroși credincioși și a oficialităților locale și județene, în frunte cu prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, și primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan.

Scurt istoric

Biserica „Învierea Domnului” a fost construită între anii 1943-1951, în formă de cruce, cu două abside laterale și o absida la altar, după planurile arhitectului George Cristinel din București, același care a proiectat și Palatul cultural „Ionel Floașiu” din oraș. Locașul de cult a fost sfințit în anul 1974, de Arhiepiscopul Teofil Herineanu și Arhiepiscopul Iustinian Chira, pe atunci Episcop-vicar al Eparhiei Clujului.

Parohia desfășoară o activitate intensă cu copiii și tinerii, aceștia fiind foarte implicați în viața Bisericii.

În prezent, comunitatea parohială este păstorită de preotul paroh Sebastian Zăhan, avându-i alături pe preotul coslujitor Aurelian Cherecheș și pe diaconul Bogdan Turean.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Coplean

Sfințirea capelei mortuare din Coplean

Sâmbătă, 7 septembrie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Coplean, Protopopiatul Dej, județul Cluj, cu prilejul sfințirii...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Câțcău

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Câțcău

În Duminica a 10-a după Rusalii (a vindecării lunaticului; începutul anului bisericesc), 1 septembrie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul...

Procesiunea Bucuriei: Un moment de comuniune la ITO Bistrița

Procesiunea Bucuriei: Un moment de comuniune la ITO Bistrița

Unul dintre momentele speciale din cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși (ITO) din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, desfășurată la Bistrița, a fost Procesiunea Bucuriei. Concepută ca o sărbătoare a comuniunii în Hristos, procesiunea a pornit de pe...