De Ziua Internațională a Elevului și a Studentului, pe care o sărbătorim astăzi, 17 noiembrie, lansăm anunțul unei noi ediții a Festivalului Național Studențesc Vizualia online vs offline, în perioada 23 – 24 noiembrie 2022, dedicat picturii, graficii și fotografiei.

Festivalul propune încurajarea și promovarea potențialului creator al tinerelor generații prin oferirea unui cadru instituțional de expunere a creațiilor proprii ale studenților și artiștilor în domeniile picturii, graficii și fotografiei.
Ediția de anul acesta a Festivalului „Vizualia” se desfășoară sub egida ”Anul European al Tineretului în România”.
Festivalul Național Studențesc Vizualia este organizat în regim propriu de instituția Casei de Cultură a Studenților, împreună cu instituțiile partenere: Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu-Hațieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul de Fotografie creativă al CCS Cluj-Napoca (CIORCHIN).
La prezenta ediție participă 145 autori cu 468 de lucrări de pictură, grafică și fotografie.
Vor fi organizate, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, în perioada 23 – 24 noiembrie 2022, o serie de conferințe și workshop-uri în arealul artelor vizuale, menite să contribuie la creșterea cunoașterii asupra domeniului.
Programul Festivalului va consta în:
a) organizarea unei expoziții online de lucrări de artă în domeniile picturii, graficii și fotografiei realizate de studenții din învățământul superior artistic din centrele universitare și tinerii și studenții afiliați cercurilor de specialitate ale caselor de cultură din România, precum și celor neafiliați.
Vizionarea lucrărilor de pictură, grafică și fotografie se va putea face la adresa de facebook: Casa de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca Oficial, începând cu data de 23 noiembrie 2022 ( în fiecare zi vor fi postate lucrările care aparțin unei instituții), pe site-ul: www.ccscluj.ro și pe ecranele instalate în interiorul și exteriorul CCS Cluj-Napoca, pe perioada festivalului.
b) organizarea, în format fizic, în sălile Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, a unor conferințe și workshop-uri în arealul artelor vizuale susținute de cadre didactice de la universități / facultăți de profil din România.
Intrarea la toate activitățile cuprinse în cadrul Festivalului este liberă.