Așteptarea lui Dumnezeu în stare de priveghere

de | feb. 18, 2023

Înregistrarea ediției din 14 februarie 2023 a emisiunii Împreună-lămuriri pe cale, în cadrul căreia Părintele Grigorie Foltiș, împreună cu Părintele Ciprian Negreanu, duhovnicul studenților din cadrul  ASCOR Cluj-Napoca încercă să deslușească înțelesuri ale unor cuvinte mai puțin cunoscute ale Mântuitorului Iisus Hristos sau ale Sfinților Părinți, mai greu de înțeles la o primă lectură.


Textul scripturistic discutat în cadrul acestei ediții îl găsim în Evanghelia după Luca, în capitolul 12, versetele 35 și 37, Pilda slugilor veghetoare:

35. Să fie mijloacele voastre încinse şi făcliile voastre aprinse.
36. Şi voi fiţi asemenea oamenilor care aşteaptă pe stăpânul lor când se întoarce de la nuntă, ca, venind, şi bătând, îndată să-i deschidă.
37. Fericite sunt slugile acelea pe care, venind, stăpânul le va afla priveghind. Adevărat zic vouă că se va încinge şi le va pune la masă şi, apropiindu-se le va sluji.

Împreună-lămuriri pe cale
Împreună-lămuriri pe cale
Așteptarea lui Dumnezeu în stare de priveghere
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/g_foltis/" target="_self">Pr. Grigorie Foltiș</a>

Pr. Grigorie Foltiș

Părintele Grigorie Foltiș este absolvent al Facultății de Drept și al Facultății de Teologie Ortodoxă, ambele din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent este duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și realizator de emisiuni la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Crucea, putere sau ocară, cinstire sau lepădare? P3

Crucea, putere sau ocară, cinstire sau lepădare? P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.

Despre rugăciune

Despre rugăciune

În această emisiune vom vorbi despre rugăciune. Rugăciunea este vitală pentru omul credincios și definește cel mai plenar relația omului cu Dumnezeu. Ea are și un caracter particular dar și unul public, cu alte cuvinte ne rugăm și acasă dar ne rugăm și la biserică....