Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului în colaborare cu ASCOR Cluj-Napoca și Asociația Prietenii Bisericii Studenților are deosebita bucurie de a vă invita să luați parte la Conferința susținută de către Arhimandritul Efrem Vatopedinul, stareț al Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos, Grecia.

Aceasta va avea loc MARȚI, 13 iunie 2023, începând cu ora 20:00 la sala Auditorium Maximum (strada Mihail Kogălniceanu, nr. 5).

Conferința face parte din seria de întâlniri organizate cu prilejul vizitei Părintelui Arhimandrit Efrem la Cluj-Napoca. Odată cu această vizită va fi adusă și o copie după Sfânta Cruce a Împăratului Constantin cel Mare care va fi dăruită comunității clujene.

Arhimandritul Efrem Vatopedinul este părinte duhovnicesc și stareț al Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos, Grecia, ucenic al bătrânului Iosif Vatopedinul.Având de mic copil dragoste față de Cele Sfinte și față de tot ceea ce înseamnă Biserica și viața monahală, în 1981 a hotărât să devină monah în Sfântul Munte, intrând astfel în obştea lui Gheronda Iosif. Aici are binecuvântarea de a cunoaște de aproape Sfinți Bătrâni, precum Sfântul Efrem Katunakiotis și Sfântul Paisie Aghioritul, dar și mulți alții.

La numai 34 de ani acesta a devenit arhimandrit și stareț al Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos, iar începând cu luna iulie a anului 2009, după plecarea la Domnul a părintelui său duhovnicesc – Gheronda Iosif Vatopedinul –, Părintele Efrem a devenit îndrumătorul duhovnicesc al monahilor din Mănăstirea Vatoped – care, în prezent, este cel mai mare așezământ monahal din Grecia.

Conferința va putea fi urmărită și pe paginile RADIO RENAȘTEREA, DOXOLOGIA ȘI TRINITAS TV.

Parteneri și co-organizatori:RADIO RENAȘTEREA, DOXOLOGIA, TRINITAS TV, TVAS, MĂNĂSTIREA DIACONEȘTI, PĂRINTELE VASILE IOANA, PEMPTOUSIA.gr, MĂNĂSTIREA VATOPED

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături!