Basarabia, mon amour!

de | nov. 17, 2023

În împrejurările triste ale Războiul din Ucraina, era doar o chestiune de timp reluarea problemei coexistării pe aceeași scenă bisericească din Moldova (sau Basarabia cum ne place mult unora să o numim) a Mitropoliei Republicii Moldova, pe de o parte, mitropolie afiliată Moscovei, și a Mitropoliei Basarabiei, pe de altă parte, atașată Bisericii Ortodoxe Române. Așadar, această neliniște este una vizibilă și din ce în ce mai agitată.
Până una-alta, revenirea la Biserica Ortodoxe Română (mama), susținută de pro-europeni și așa cum a fost statuat încă din anul 1925, deschide o cutie a Pandorei greu de digerat pentru pro-rușii. Rămâne de văzut cât și cum vom ști să fim un înainte-mergători și promotori ai dezideratului de emancipare al țării noastre-surori aflată, a câta oară, în menghina istoriei.

Basarabia, mon amour!
DOXA - Inteligența credinței
Basarabia, mon amour!
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ramocian/" target="_self">Ramona Mocian</a>

Ramona Mocian

Mediator, jurist, președinte al Corpului Profesional al Mediatorilor Cluj.

Emisiuni recente

Toma – raționalist sau un logician credincios | Duminica a 2-a după Paști

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos | Sfintele Paști

Ev. Ioan 20; 19-23 „Şi fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), şi uşile fiind încuiate, unde erau adunaţi ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus şi a stat în mijloc şi le-a zis: Pace vouă! Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi coasta Sa....