Prezență arhierească în Parohiile Căianu Mic și Spermezeu, Protopopiatul Beclean

de | mai 18, 2024

Sâmbătă, 18 mai 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a fost prezent în Parohiile Căianu Mic și Spermezeu din Protopopiatul Beclean.

Cu această ocazie, începând cu ora 12:30, în fața noii clădiri a Primăriei Căianu Mic, ierarhul a participat la ceremonialul de dezvelire a Monumentului Eroilor din Căianu Mic căzuți în cele două războaie mondiale. Imediat după acesta, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Slujba Parastasului și a rostit rugăciunea de binecuvântare a monumentului. Ulterior, Părintele Mitropolit a săvârșit Slujba Sfeștaniei și a binecuvântat noul sediul administrativ al Primăriei din această localitate.

Sărbătoarea de la Căianu Mic a fost încununată de prezența și defilarea detașamentelor militare ale Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan” – Bistrița, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița și al Inspectoratului de Jandarmi al județului Bistrița-Năsăud. Tot pentru a marca cum se cuvine acest moment important, participanților le-a fost oferit un program cultural-artistic susținut de fiul satului, Alexandru Pugna, și de elevii Liceului Tehnologic „Ion Căian Românul” din Căianu Mic.

În după-amiaza aceleiași zile, ierarhul s-a deplasat spre Parohia Spermezeu, acolo unde a oficiat slujba de sfințire a noului Cămin Cultural din localitate, edificat de Primăria Comunei Spermezeu. Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a binecuvântat cuplurile din comună care au aniversat 50 de ani de la căsătorie.

Sărbătoarea de la Spermezeu s-a încheiat printr-un moment artistic susținut de interpretele  Cristina Livia Scurtu, Dana Feherdi Sălăjan, Maria Hognogiu, Maria Teodora Clapa și Maria Nicoleta Clapa.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Coplean

Sfințirea capelei mortuare din Coplean

Sâmbătă, 7 septembrie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Coplean, Protopopiatul Dej, județul Cluj, cu prilejul sfințirii...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Câțcău

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Câțcău

În Duminica a 10-a după Rusalii (a vindecării lunaticului; începutul anului bisericesc), 1 septembrie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul...

Procesiunea Bucuriei: Un moment de comuniune la ITO Bistrița

Procesiunea Bucuriei: Un moment de comuniune la ITO Bistrița

Unul dintre momentele speciale din cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși (ITO) din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, desfășurată la Bistrița, a fost Procesiunea Bucuriei. Concepută ca o sărbătoare a comuniunii în Hristos, procesiunea a pornit de pe...