Asociația „Sfântul Nectarie” din Cluj, în colaborare cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Cluj (ASCOR), lansează, la inițiativa pictorilor iconari clujeni, o invitație tuturor celor care doresc să ajute prin donarea unei lucrări de artă la ridicarea Centrului de Îngrijiri Paleative Pediatrice „Sfântul Hristofor” din Cluj-Napoca.

Centrul „Sfântul Hristofor” este primul spital din România ce va oferi asistență complexă, în mod gratuit, copiilor a căror supraviețuire până la vârsta adultă nu este garantată. Proiectul este realizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Persoanele interesate să contribuie la acest demers sunt rugate să se înscrie cu orice lucrare de artă sacră la expoziția cu vânzare în scop caritabil. Tema, dimensiunea, tehnica și suportul lucrării sunt la libera alegere a participanților. Data limită pentru depunerea lucrărilor este finalul lunii august 2024.

Cei ce doresc să participe la expoziția cu vânzare în scop caritabil sunt rugați să se înscrie la adresa de email: Expozitiehristofor@yahoo.com sau pe WhatsApp la numărul de telefon: 0747293064.

Spitalul „Sfântul Hristofor” va fi al doilea centru dedicat îngrijirilor paliative construit de Arhiepiscopia Clujului, după Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, înființat în anul 2012 de vrednicul de pomenire Episcop Vasile Flueraș.

Cei care doresc să sprijine acest proiect, o pot face donând în conturile Asociației „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, asociație care se ocupă de Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca și de construirea viitorului Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”.

Conturile puse la dispoziției sunt următoarele:

Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj

Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105

Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103

Prin SMS, la numărul 8845, cu textul JOY, înseamnă 2 EURO donați lunar pentru construirea acestui spital.