Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor” și ASCOR Cluj-Napoca, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, organizează o expoziție de artă sacră cu scop caritabil, inițiată de pictorii iconari clujeni. Evenimentul are drept scop susținerea construirii Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”, primul de acest tip din România care oferă asistență complexă și gratuită.

Beneficiarii Centrului „Sfântul Hristofor” vor fi copiii cu boli incurabile care nu au șanse mari de supraviețuire până la vârsta adultă.

Evenimentul caritabil „Mâini pentru îngeri” va avea loc între 10-17 octombrie 2024, în spațiul expozițional al Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, situat pe strada Memorandumului, nr. 21.

Expoziția va include o varietate de lucrări de artă sacră, cum ar fi icoane pictate pe lemn, fragmente de frescă în stil bizantin, icoane pe sticlă, sculpturi în lemn, picturi pe textile și desene grafice. Lucrările sunt realizate de artiști plastici din Transilvania și alte regiuni, recunoscuți la nivel național.

Artiștii implicați și-au donat lucrările pentru a sprijini acest eveniment caritabil, dorind să ofere „o mână de ajutor unui înger”, adică copiilor care beneficiază de îngrijire paliativă. Efortul lor necesită sprijinul oamenilor de bună credință.

Cei care doresc să sprijine acest proiect, o pot face donând în conturile Asociației „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, asociație care se ocupă de Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca și de construirea viitorului Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”.

Conturile puse la dispoziției sunt următoarele:

Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj

Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105

Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103

Prin SMS, la numărul 8845, cu textul JOY, înseamnă 2 EURO donați lunar pentru construirea acestui spital.