Purtarea de grijă a Maicii Domnului | Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul

Vorbe de înțelepciune

„Gheronda, spuneți-ne ceva despre cum ne ocrotește Maica Domnului.

Să vă povestesc o întâmplare care s-a petrecut în Rusia. Două mănăstiri vecine dintr-o regiune a Rusiei erau despărțite de o linie de cale ferată. Odată, la hramul uneia dintre mănăstiri au venit și monahii de la cealaltă mănăstire, care s-au îmbătat la masa de hram.

Întorcându-se la mănăstirea lor, monahilor li s-a făcut somn. Așa că s-au culcat între liniile de cale feratã și, beți fiind, au adormit îndată. Atunci Maica Domnului s-a arătat șefului de gară și i-a spus: Pe porcușorii mei îi va tăia trenul. Ce înseamnă asta?, se întrebă acela. Ce porcușori va tăia trenul?. Însă Maica Domnul i s-a arătat a doua oară și i-a spus la fel: Pe porcușorii mei îi va tăia trenul.

Bre, ce porcușori?, se tot întreba șeful de gară. Credea că este vreo turmă de porci printre șinele de cale ferată. A mers să vadă ce este și i-a găsit pe acei monahi dormind. A apucat să-i trezească înainte de a trece trenul, care i-ar fi omorât.

Vedeți, Maica Domnului, ca o Mamă bunã, îi ocrotește și poartă de grijă și de copiii ei cei neastâmpãrați.”

(Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești. Vol. VI. Despre rugăciune, Editura Evanghelismos, București, 2013, pp. 87-88)

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Purtarea de grijă a Maicii Domnului | Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Cerul pământul şi lumea

Cerul pământul şi lumea

Într-o zi, un om simplu, cunoscut pentru viaţa sa curată, a fost întrebat de un vecin: - Cum faci tu de eşti totdeauna atât de mulţumit? Niciodată nu te-am văzut supărat. - Foarte simplu - a răspuns celălalt, în fiecare dimineaţă, când mă trezesc, privesc întâi cerul....