„Muzeul Memorial Octavian Goga” | interviu cu Dl Eduard Boboc, manager al Muzeului de la Ciucea

de | iul. 28, 2024

Așezat pe domeniul de la Ciucea al marelui poet și politician român Octavian Goga, Muzeul Memorial care-i poartă numele, impresionează din prima clipă.

Așezarea, cu o suprafață generoasă, găzduiește nouă imobile clasate în patrimoniul cultural național ca ansamblu monument istoric, format din următoarele clădiri aflate în administrarea instituției muzeale: clădirea „Castel”, „Casa Albă”, „Casa Ady”, corp anexa A și B, clădirea „Mănăstire”, „Biserica din lemn”, clădirea „Mausoleu”, „Casa de pe stâncă” și „Teatru de vara”. Dintre acestea, clădirea „Mănăstire”, „Biserica de lemn“ împreuna cu terenul aferent, precum si „Casa de pe Stâncă“ au fost date în folosință Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în prezent aici funcționând Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”.

Vizita la Muzeul de la Ciucea ne-a dezvăluit e un loc superb, înconjurat de multă natură, o destinație ideală pentru a îmbina cultura cu aerul proaspăt. Aici, ne-au întâmpinat cu mare generozitate cu dl Eduard Boboc – manager al Muzeului, dna Ana Sabău – gestionar custode și dna Cecilia Mureșan – conservator. De la ei am aflat povestea reședinței de la Ciucea și cum s-a hotărât Octavian Goga să o achiziționeze, ce personalități marcante ale vremii au fost oaspeții poetului și ai soției sale, Veturia Goga, dar și cât de mult s-a implicat aceasta în conservarea și înfrumusețarea locului. Astăzi, complexul muzeal de la Ciucea este un loc al evenimentelor culturale, al promenadelor diurne și al îmbogățirii spirituale.

Vă invităm să ascultați interviul pe care l-am realizat împreună cu invitații nostri.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
„Muzeul Memorial Octavian Goga” | interviu cu Dl Eduard Boboc, manager al Muzeului de la Ciucea
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Festivalul Internațional Wonderpuck 2024 | Teatrul de Păpuși Puck

Festivalul Internațional Wonderpuck 2024 | Teatrul de Păpuși Puck

În ultimul weekend de vacanță (6-8 septembrie 2024), în Piața Unirii, la Muzeul de Artă și pe strada M. Kogălniceanu din Cluj-Napoca vor avea loc spectacole de teatru pentru cei mari și pentru cei mici, concerte, ateliere, artiști pe picioroange și manifestări...

„Noaptea Muzeelor la Sate” | Ediția 2024

„Noaptea Muzeelor la Sate” | Ediția 2024

„Noaptea Muzeelor la Sate, este un important eveniment dedicat tradiției și obiceiurilor rurale.  Anul acesta, noaptea care pune în lumină frumusețea satului autentic românesc, este organizată în data de 31 august 2024, iar în județul Cluj, trei muzee își deschid larg...