Mâini pentru îngeri, expoziție caritabilă la Cluj-Napoca pentru copiii bolnavi

de | sept. 30, 2024

Suferința copiilor bolnavi de boli incurabile, naște îngeri. Pentru acești copii, fiecare zi este o luptă, iar părinții lor, așa cum spune Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa: „Dacă n-aș fi suferit atât de mult, nu aș fi putut să iubesc atât de mult”, găsesc în suferință o iubire profundă, rar întâlnită.

Mâini pentru îngeri, expoziție caritabilă la Cluj-Napoca pentru copiii bolnavi

Expoziția caritabilă de artă sacră Mâini pentru Îngeri, organizată între 10 și 17 octombrie la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, este un gest de solidaritate dedicat acestor copii și familiilor lor. Artiști plastici, iconari și tineri din ASCOR Cluj și-au unit talentele și eforturile pentru a sprijini construirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”, primul din România care oferă asistență gratuită și complexă copiilor a căror supraviețuire este incertă.

Interviul realizat de Andreea Pâgleșan cu Maica Sofia, doctor în arte plastice, și Anca Bica, vicepreședintele ASCOR Cluj, ne aduce în prim-plan profunzimea acestei inițiative. Maica Sofia vorbește despre expoziția Mâini pentru Îngeri ca despre o îmbinare a iubirii și a compasiunii, arta sacră devenind un vehicul prin care durerea copiilor bolnavi poate fi alinată. Anca Bica completează această viziune, subliniind cum suferința poate naște iubire, dând mărturie despre familiile care, în mijlocul încercărilor, trăiesc o iubire care inspiră.

Această expoziție nu este doar o ocazie de a admira lucrări de artă sacră – icoane, sculpturi și fresce – realizate de artiști renumiți din Cluj, ci și un apel de a veni împreună pentru un scop mai înalt. Fiecare lucrare vândută, fiecare donație contribuie direct la realizarea unui vis esențial: construirea Centrului „Sfântul Hristofor”, un loc în care acești copii să primească îngrijirea de care au nevoie.

Publicul este invitat așadar să participe și să sprijine această cauză nobilă. Prin prezența la expoziție sau prin donații, putem oferi speranță acestor copii și familiilor lor. Împreună, putem transforma un vis în realitate.

 

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Mâini pentru îngeri, expoziție caritabilă la Cluj-Napoca pentru copiii bolnavi
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Interviu
Monahismul, astăzi | Interviu cu Arhim. Dumitru Cobzaru

Monahismul, astăzi | Interviu cu Arhim. Dumitru Cobzaru

Monahii sau cei care doresc să devină monahi pleacă din lume, dar nu se despart efectiv de lume, fiindcă „monahul este dator să se roage pentru lumea întreagă”. Ce înseamnă să se roage pentru lumea întreagă? „Să-și asume lumea din care a plecat, cu toate păcatele ei”,...

Suferințele, ca „încercări de credință”

Suferințele, ca „încercări de credință”

„Cel mai important lucru în perioadele de suferință, de necazuri și de neajunsuri este să nu cădem în deznădejde. Acest lucru e foarte important: să ai nădejdea în Dumnezeu, pentru că nădejdea în Dumnezeu te poate ajuta să te vindeci, să ajungi la cele sufletești și...