Întâlnirea anuală a Societății Bibliștilor Ortodocși Români (2024)

de | oct. 7, 2024

Mănăstirea Putna găzduiește, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, lucrările celei de-a VII-a ediții a întâlnirilor anuale ale Societății Bibliștilor Ortodocși Români (SBOR), care se desfășoară în perioada 7-8 octombrie 2024.

Printre participanți se numără și reprezentanți de seamă ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, precum Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă, președintele SBOR, și Arhid. Conf. Univ. Dr. Olimpiu-Nicolae Benea. În prima zi a întâlnirii, a fost oficiată slujba de Te Deum de către părintele stareț al mănăstirii, PC Arhim. Melchisedec Velnic, alături de ceilalți membri ai SBOR.

Ediția din acest an poartă titlul „Cartea Iosua – istorie și actualitate” și include o serie de prezentări științifice care abordează diverse teme legate de această carte vechi-testamentară. Printre subiectele discutate se numără interpretările literaliste și duhovnicești, geografia sacralității, simbolismul personajului Canaanita Rahab și receptarea Cărții Iosua în Noul Testament.

Părintele stareț Melchisedec Velnic a subliniat, în cuvântul său de deschidere, contribuția semnificativă a membrilor SBOR în cercetarea Sfintei Scripturi, evidențiind valoroasele exemplare aflate în patrimoniul mănăstirii, cum ar fi manuscrisele din secolele XIII-XVII și Biblia de la 1688, dăruită de Sfântul Constantin Brâncoveanu. Aceste comori vor fi studiate de participanți în cadrul vizitei la muzeul mănăstirii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română
Înscrieri pentru Voluntari la A.S.C.O.R. Cluj-Napoca

Înscrieri pentru Voluntari la A.S.C.O.R. Cluj-Napoca

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (A.S.C.O.R.) din Cluj-Napoca anunță deschiderea înscrierilor pentru noi voluntari în perioada 27 septembrie – 20 octombrie a acestui an universitar. Reprezentanții asociației invită toți studenții din Cluj-Napoca să se...

Continuă înscrierile la Festivalul concurs „Lăudați pe Domnul”

Continuă înscrierile la Festivalul concurs „Lăudați pe Domnul”

Înscrierile la Festivalul concurs „Lăudați pe Domnul” vor continua în perioada 23-27 septembrie pentru cea de-a doua secțiune dedicată compozitorilor de muzică religioasă din Patriarhia Română. Înscrierile la cele patru categorii ale secțiunii de interpretare s-au...