Sfințirea capelei mortuare din Așchileu Mic

de | oct. 12, 2024

Sâmbătă, 12 octombrie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Așchileu Mic, Protopopiatul Cluj I, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din localitate.

De la ora 12:00, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate. Aceasta a fost edificată cu sprijinul Primăriei Comunei Așchileu, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Așchileu Mic.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj I – preotul Dan Hognogi, parohul comunității – preotul lect. univ. dr. Gheorhe Șanta, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și a subliniat utilitatea unei capele mortuare pentru comunitate. De asemenea, ierarhul i-a felicitat pe toți cei implicați în viața și activitățile parohiei. Astfel, Înaltpreasfinția Sa a acordat preotului paroh Gheorghe Șanta și doamnei preotese Elvira Tabita Șanta câte o diplomă de aleasă cinstire. Primarului comunei Așchileu, Ana Cighir, i-a oferit „Gramata Mitropolitană, însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului”, iar arhitectului Maria Silaghi i-a acordat Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin” pentru mireni.

La slujbă au participat numeroși credincioși din sat, precum și oficialități locale, județene și centrale, în frunte cu domnul Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, cu rang de ministru.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Protopopiatul Cluj I

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA