Recital „Panoramic Componistic Clujean II” – Muzică contemporană la ANMGD

Miercuri, 23 octombrie 2024, de la ora 19:00, Studioul de concerte al ANMGD va găzdui recitalul „Panoramic Componistic Clujean II”. Un ansamblu de muzicieni clujeni de renume, printre care Adrian Cioban, Ștefana Sabău, Aurelian Băcan, și Emil Simion, vor interpreta lucrări ale unor compozitori contemporani de prestigiu, cum ar fi Veress Gáspár, Áron Török-Gyurkó, Hans Peter Türk și Adrian Pop. Acest eveniment oferă o privire amplă asupra creației muzicale clujene și contemporane.

Concertul este co-finanțat de Ministerul Educației și realizat în parteneriat cu ANMGD.

Toamna Muzicală Clujeană este cel mai important festival internațional de muzică clasică din România, după festivalul internațional bianual „George Enescu”. Prima ediție a festivalului a avut loc în 1965 și, cu o mică excepție (un an de întrerupere), festivalul și-a păstrat ritmicitatea anuală de-a lungul întregii sale istorii. În mod tradițional, oferta muzicală a festivalului este eclectică atât cronologic, cât și componistic și interpretativ. În cadrul festivalului au loc concerte simfonice, vocal-simfonice, precum și recitaluri camerale și solistice acoperind întreaga istorie a muzicii clasice, de la primele partituri până la compoziții contemporane. Acest festival a susținut dintotdeauna diversitatea culturală și dialogul intercultural, dar și debutul artistic: pe lângă nume consacrate în lumea muzicală națională și internațională, festivalul creează și spatii de promovare a tinerilor muzicieni valoroși, aflați la început de carieră. În egală măsură, festivalul s-a orientat, în ultimii ani, și către evenimente care ies din sfera muzicii culte, incluzând aici concerte de jazz, muzică tradițională, muzică de film, abordări de tip fusion sau world music.

Biletele se pot achiziționa online:  https://bit.ly/4f0iESV sau de la Agenția de Bilete a Filarmonicii (Piața Lucian
Blaga nr. 1-3, tel. 0756-048.318, orar luni-joi 11.00-16.00, vineri 11.00-13.00), precum și cu o oră înainte de începerea concertului / recitalului, direct de la locația acestuia, în limita locurilor disponibile.