Colocviile „George Coșbuc” – Ediția a 40-a a Festivalului Național de Poezie

de | oct. 25, 2024

În perioada 25-27 octombrie 2024, va avea loc la Bistrița și Coșbuc (Hordou) cea de-a 40-a ediție a Colocviilor „George Coșbuc”, Festivalul Național de Poezie. Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii și al mai multor instituții culturale și educaționale din județul Bistrița-Năsăud.

Programul festivalului include activități culturale variate, printre care:

  • Vineri, 25 octombrie: sosirea invitaților la Casa de Cultură a Sindicatelor din Bistrița.
  • Sâmbătă, 26 octombrie: jurizarea concursului național de poezie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Bistrița, urmată de un colocviu la Biblioteca Județeană George Coșbuc, intitulat Posteritatea lui George Coșbuc, susținut de Olimp Nușfelean și Valeriu Stancu.
  • Duminică, 27 octombrie: festivitățile se mută în localitatea Coșbuc (Hordou), unde va avea loc o slujbă religioasă la Biserica Ortodoxă și premierea câștigătorilor concursului național de poezie.

Evenimentul marchează și o vizită la Muzeul Memorial „George Coșbuc”, însoțită de un recital de poezie, aducând astfel un omagiu poetului și contribuției sale esențiale la literatura română.

Această ediție specială subliniază importanța moștenirii culturale lăsate de George Coșbuc și oferă un prilej de celebrare a talentului poetic contemporan din România.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Eveniment