A fost sfințit cel de-al doilea clopot al bisericii din Turda Fabrici

de | aug. 3, 2017

Parohia Ortodoxă Turda Fabrici, ocrotită de Sfântul Ioan Botezătorul, a fost vizitată marți, 1 august 2017, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Credincioșii s-au bucurat de reîntâlnirea cu Înaltpreasfinția Sa, mai ales pentru că vreme de 7 ani, în perioada 1978-1985, Părintele Mitropolit Andrei, preot pe atunci, a păstorit această comunitate, informează Mitropolia Clujului.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost sfințit cel de-al doilea clopot al bisericii care va fi montat în turla lăcașului de cult.

Biserica parohiei Turda Fabrici este în construcție, lucrările au fost demarate în 2011 iar în data de 7 ianuarie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a sfințit lăcașul de cult așezându-l sub ocrotirea Sfântului Ioan Botezătorul.

Paroh în această comunitate este Pr. Andrei Gavril Mihai.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...