A fost sfințit cel de-al doilea clopot al bisericii din Turda Fabrici

de | aug. 3, 2017 | Actualitatea religioasă

Parohia Ortodoxă Turda Fabrici, ocrotită de Sfântul Ioan Botezătorul, a fost vizitată marți, 1 august 2017, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Credincioșii s-au bucurat de reîntâlnirea cu Înaltpreasfinția Sa, mai ales pentru că vreme de 7 ani, în perioada 1978-1985, Părintele Mitropolit Andrei, preot pe atunci, a păstorit această comunitate, informează Mitropolia Clujului.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost sfințit cel de-al doilea clopot al bisericii care va fi montat în turla lăcașului de cult.

Biserica parohiei Turda Fabrici este în construcție, lucrările au fost demarate în 2011 iar în data de 7 ianuarie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a sfințit lăcașul de cult așezându-l sub ocrotirea Sfântului Ioan Botezătorul.

Paroh în această comunitate este Pr. Andrei Gavril Mihai.

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...