A IV a ediţie a Festivalului de muzică folk, organizat de Parohia Năsăud I, În Duminica Tomii, eveniment în memoria părintelui Dumitru Tomi

de | apr. 24, 2017 | Activități parohiale

Parohia Ortodoxă Năsăud I, Protopopiatul Năsăud, a organizat în Duminica Tomii, cea dea patra ediţie a Festivalului de muzică folk, cu tineri şi pentru tineri, spectacol intitulat: MUZICĂ PENTRU INIMĂ ŞI SUFLET, a transmis pentru radio Renașterea, pr. paroh Florin Rusu.
Ideea organizării acestui festivalul a luat naştere, în urmă cu patru ani. după plecarea la Domnul a părintelui Dumitru Tomi, cel care a păstorit Biserica din centrul Năsăudului timp de 40 de ani, cunoscut fiind ca un iubitor de neam, Biserică, frumos şi nu în ultimul timp, de tineri şi tinereţe.
Spectacolul s-a desfăşurat la Casa de cultură a oraşului Năsăud, bucurându-se, şi de această dată, de un public numeros, de toate vârstele, iubitor de frumos şi de muzică bună. Deşi participanţii au aparţinut generaţiilor diferite, 9 – 70 ani, de la elevi de şcoală primară, până la distinşi dascăli ai şcolilor năsăudene, sala casei de cultură a devenit neîncăpătoare pentru publicul, deja obişnuit cu astfele de spectacole.
A IV a ediţie a Festivalului de muzică folk, organizat de Parohia Năsăud I, În Duminica Tomii, eveniment în memoria părintelui Dumitru TomiAu participat grupuri şi solişti de muzică folk din Năsăud, Bistriţa, Sângeorz-Băi,  Beclean, Gherla, iar invitatul de onoare a fost domnul Florin Săsărman, vocea folk-ului bistriţean.

La această ediţie, parohia a avut ca şi colaboratori, Casa de cultură  şi Centrul de Informare şi Promovare turistică Năsăud.
Evenimentul acesta a încheiat seria de proiecte misionare, culturale şi sociale, desfăşurate de Parohia Sf. Nicolae, de la începutul Postului Mare. Serile duhovniceşti  – „Împreună pe calea Postului” au deschis seria proiectelor, continuând cu ” O pâine pentru fiecare”, în toate sâmbătele familiile nevoiaşe şi văduvele primind din partea parohiei pâine, am fost apoi „Împreună de sărbători” alături de creştinii noştri aflaţi în lipsuri şi suferinţe prin oferirea de daruri constând în produse alimentare şi dulciuri, în Săptămâna Mare.

 

Ultimele articole

Eroii neamului

Eroii neamului

La sărbătoarea „Înălţării Domnului” sunt cinstiţi Eroii Neamului. Această hotărâre a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre în anul 1999. De fapt, se reactualizează un obicei mai vechi stipulat în Tratatul de la Versailles şi într-un Decret-lege din 1920 al...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...