A IV a ediţie a Festivalului de muzică folk, organizat de Parohia Năsăud I, În Duminica Tomii, eveniment în memoria părintelui Dumitru Tomi

de | apr. 24, 2017 | Activități parohiale

Parohia Ortodoxă Năsăud I, Protopopiatul Năsăud, a organizat în Duminica Tomii, cea dea patra ediţie a Festivalului de muzică folk, cu tineri şi pentru tineri, spectacol intitulat: MUZICĂ PENTRU INIMĂ ŞI SUFLET, a transmis pentru radio Renașterea, pr. paroh Florin Rusu.
Ideea organizării acestui festivalul a luat naştere, în urmă cu patru ani. după plecarea la Domnul a părintelui Dumitru Tomi, cel care a păstorit Biserica din centrul Năsăudului timp de 40 de ani, cunoscut fiind ca un iubitor de neam, Biserică, frumos şi nu în ultimul timp, de tineri şi tinereţe.
Spectacolul s-a desfăşurat la Casa de cultură a oraşului Năsăud, bucurându-se, şi de această dată, de un public numeros, de toate vârstele, iubitor de frumos şi de muzică bună. Deşi participanţii au aparţinut generaţiilor diferite, 9 – 70 ani, de la elevi de şcoală primară, până la distinşi dascăli ai şcolilor năsăudene, sala casei de cultură a devenit neîncăpătoare pentru publicul, deja obişnuit cu astfele de spectacole.
A IV a ediţie a Festivalului de muzică folk, organizat de Parohia Năsăud I, În Duminica Tomii, eveniment în memoria părintelui Dumitru TomiAu participat grupuri şi solişti de muzică folk din Năsăud, Bistriţa, Sângeorz-Băi,  Beclean, Gherla, iar invitatul de onoare a fost domnul Florin Săsărman, vocea folk-ului bistriţean.

La această ediţie, parohia a avut ca şi colaboratori, Casa de cultură  şi Centrul de Informare şi Promovare turistică Năsăud.
Evenimentul acesta a încheiat seria de proiecte misionare, culturale şi sociale, desfăşurate de Parohia Sf. Nicolae, de la începutul Postului Mare. Serile duhovniceşti  – „Împreună pe calea Postului” au deschis seria proiectelor, continuând cu ” O pâine pentru fiecare”, în toate sâmbătele familiile nevoiaşe şi văduvele primind din partea parohiei pâine, am fost apoi „Împreună de sărbători” alături de creştinii noştri aflaţi în lipsuri şi suferinţe prin oferirea de daruri constând în produse alimentare şi dulciuri, în Săptămâna Mare.

 

Ultimele articole

Maica Gavrilia Papaiannis și ecumenismul spiritual

Maica Gavrilia Papaiannis și ecumenismul spiritual

La întrebarea pe care Maica Gavrilia o primea adeseori despre popoarele „țărilor dinainte de Hristos”: „De ce îi considerați pe indieni sau pe musulmani sau evrei ca fiind de-ai dumneavoastră?”, răspundea la modul cel mai firesc și simplu: „Pentru că Îl văd pe Hristos...

Agenda ierarhilor în Duminica a 21-a după Rusalii

Agenda ierarhilor în Duminica a 21-a după Rusalii

În Duminica a 21-a după Rusalii (Pilda semănătorului - a Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic), 17 octombrie 2021, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI,...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...