A patra întâlnire din cadrul cursului de formare pentru clericii responsabili cu activitățile de tineret din Arhiepiscopia Clujului

de | mart. 7, 2023 | Actualitatea religioasă

În perioada iulie 2022- mai 2023, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Sectorul cultural, organizează un curs de formare pentru clericii responsabili cu activitățile de tineret din cuprinsul Eparhiei.

Cursul de formare, intitulat „Formator pentru formatori”, a debutat cu o primă întâlnire, în perioada 18-19 iulie 2022, la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Rebra-Parva, din județul Bistrița-Năsăud.

Marți, 7 martie 2023, în cadrul celei de-a patra întâlniri, care a avut loc la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, participanții au primit vizita Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care le-a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, precum și un cuvânt de învățătură, urmat de o sesiune de discuții și întrebări practice.

La acest curs participă 16 preoți din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, aceștia fiind responsabili cu activitățile de tineret în cele nouă protopopiate ale Eparhiei.

Cursul de formare este susținut de formatorii Bianca Elena Matei, director executiv al Institutului „Orthopraxis”, formator internațional, psihotraumatolog, consilier în adicții și asistent social, și Dana Matthews Bates, doctor în Teologie, președintele Institutului „Orthopraxis” și fondator al Fundației „Noi Orizonturi”.

Printre subiectele planificate în debutul cursului, în cadrul celei de-a patra întâlniri s-a discutat despre identificarea nevoilor tinerilor, nevoi care prin virtuți se doresc a aduce rod bun în cadrul comunității din care aceștia fac parte.

În perioada iulie 2022 – mai 2023, grupul se va reuni în mai multe întâlniri (10 module/întâlniri) coordonate de către formatori, urmând a formula strategia de tineret din Arhiepiscopia Clujului pentru următorii ani.

Responsabilii implicați în proiect și coordonare sunt: consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Cornel Coprean, inspectorul eparhial de tineret al județului Bistrița-Năsăud, preotul Tudor Mudure-Iacob, inspectorul eparhial de tineret al județului Cluj, Oana Băilă, și responsabilul cu activitățile de tineret din Protopopiatul Dej, preotul Vlad Cristian Todoran.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

 

Ultimele articole

18 mai – Sf. Mc. Petru, Dionisie și Paulin

18 mai – Sf. Mc. Petru, Dionisie și Paulin

În timpul persecuţiei împotriva creştinilor a împăratului păgân Deciu (249-251), un tânăr cu numele Petru a fost prins în Lampsac, o cetate aflată în Helespont. Petru a fost adus la dregătorul Optimus şi silit să jertfească zeiţei Afrodita. Dar nu a vrut să se supună...

Misionari și misionarism

Misionari și misionarism

Înainte de înălțarea la cer, Domnul Hristos le-a zis ucenicilor: „mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă. Și iată, Eu cu voi sunt în toate zilele, până...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit luni, 15 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit în Biserica de la Coroana, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei,...