A.S.C.O.R. Cluj prezentă la Întâlnirea consultativă a filialelor A.S.C.O.R. din Munţii Dornei

de | feb. 16, 2017

În perioada 11-14 februarie 2017, filialele A.S.C.O.R. din țară și din Republica Moldova s-au adunat la „Întâlnirea Consultativă ASCOR – trecut, prezent și perspective”, la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava.

Întâlnirea a urmărit stabilirea unor soluții la problemele existente în fiecare filială, precum și colaborarea eficientă dintre acestea.

Debutul întâlnirii a fost Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, urmată de dialoguri între reprezentanții ASCOR și Înaltpresfinția Sa. În cadrul dialogurilor, Înaltpresfințitul Teodosie a subliniat rolul ASCOR-ului în viața studenților și a întregii comunități: „Voi sunteți misionari ai Bisericii, sunteți fermentul din făina cea bună, care trebuie adăugat aluatului acestei  lumi, din care fac parte și studenții, pentru a-i apropia de Biserică pe cei care s-au rătăcit asemenea fiului risipitor. Această invitație spre Biserică poate fi realizată cu multă răbdare, cu rugăciune și cu bucuria trăirii în Hristos.”S-au analizat rezultatele și performanțele fiecărei filiale, problemele cu care acestea se confruntă și posibilele soluții. Ulterior, reprezentanții filialelor A.S.C.O.R. au stabilit următoarele direcții de dezvoltare ale Asociației și calendarul principalelor activități.

La Întâlnirea Consultativă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei, a fost prezentă și A.S.C.O.R. – filiala Cluj Napoca prin reprezentanții săi, Bogdan Constantin Dincă (președinte) și Oana Raluca Băilă (vicepreședinte). Alături de A.S.C.O.R. Cluj au mai participat și filialele Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, București, Chișinău, Cluj, Constanța, Craiova, Oradea, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgoviște, Timișoara și Tulcea.

Impresiile întâlnirii au fost pozitive, cei prezenţi au reuşit să finalizeze discuţiile asupra temelor puse în dezbatere. În cadrul întâlnirii au fost inserate momente de întărire a echipei şi jocuri ceea ce a contribuit la o mai bună cunoaştere între reprezentanţii filialelor.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA