A X-a ediție a Simpozionului Internațional de Pictură „Școala de la Bistrița”

de | iun. 29, 2024

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Primăria Municipiului Bistrița și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița, organizează cea de-a X-a ediție a Simpozionului Internațional de Pictură „Școala de la Bistrița”. Evenimentul va avea loc la Colibița, în perioada 1-15 iulie 2024.

Artiști din diverse zone ale țării, precum și invitați internaționali din orașele înfrățite cu județul Bistrița-Năsăud, se vor reuni în două serii: între 1-7 iulie și 9-15 iulie. Vor expune 61 de artiști din România, Republica Moldova, Germania și Ucraina.

Simpozionul Internațional de Pictură „Școala de la Bistrița” a început sub semnul și auspiciile prieteniei în perioada 2001-2006, când Fundația Culturală „Societatea de Concerte” Bistrița a organizat la Colibița, în curtea Muzeului Județean Bistrița, în Sinagoga din Bistrița și la Eforie Nord Simpozionul Național de Pictură „Muntele-Orașul-Marea”. Acest eveniment s-a înscris în programul „Școala de la Bistrița”, o inițiativă a fundației ce include o varietate de evenimente plastice, muzicale, teatrale și literare desfășurate permanent în Bistrița.

Din 2013 până în prezent, Simpozionul Internațional de Pictură „Școala de la Bistrița” oferă anual artiștilor plastici din țară și din străinătate un spațiu de creație și un prilej de dialog intercultural. Simpozionul pune accent atât pe individualitatea artiștilor, cât și pe dinamica de grup. Participanții includ membri marcanți ai comunității artistice bistrițene, tineri aflați la început de drum, artiști din marile orașe artistice ale României, precum București, Cluj, Iași și Timișoara, dar și artiști internaționali din regiunile înfrățite cu județul Bistrița-Năsăud.

„Școala de la Bistrița” este un proiect hibrid, care reunește artiști din generații diferite, cu studii și background-uri diverse, din diverse zone geografice, uniți de peisajul superb al Colibiței, prielnic pentru a-și pune în practică viziunea artistică.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Eveniment
Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 1 iulie – 30 august 2024 o serie de activități sub genericul Vacanța la bibliotecă, o alternativă pentru copii și adolescenți de...