Acțiuni de donare de sânge și masă pentru săraci, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | sept. 30, 2015

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca a lansat o nouă campanie de ajutorare a oamenilor bolnavi și săraci. După ce în urmă cu 5 luni i-au ajutat pe clujeni să conștientizeze nevoile personelor cu dizabilități, acum membrii parohiei trag un semnal de alarmă asupra importanței donării de sânge.

În acest fel, ei au lansat duminică, 27 septembrie 2015, campania socială „Fetița cu umbrelă” prin care au de gând să sprijine nu doar bolnavii care au nevoie de sânge, ci și oamenii sărmani, care nu au ce mânca: „Acest proiect promovează informarea populației asupra importanței donării benevole de sânge. Tot prin acest proiect încercăm să susținem masa caldă din timpul săptămânii și de sâmbăta pentru persoanele nevoiașe și bolnave din Cluj”, a delcarat pentru Radio Renașterea Diana Bereschi, membră a comitetului social al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului”.

Fii voluntar, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului”!

Parohia clujeană nu vrea doar să ajute, ci și să îi motiveze pe credincioși să fie voluntari și să se implice, fiecare după posibilități, în acțiunile de ajutorare a semenilor: „Dacă ești tânăr și sănătos, poți dona sânge! Dacă nu te încadrezi în criterii pentru a dona sânge dar vrei să ajuți, poți fii voluntar și să duci hrană caldă în fiecare zi. Programul este foarte bine pus la punct și durează maxim o oră. De asemenea, este destinat și adulților și vârstnicilor care simt că se pot dedica acestui lucru. Cei care nu au timp pentru a se implica, pot dona alimente pentru pregătirea mesei”, ne-a mai spus Diana Bereschi.

Campanie demarată cu succes.

Lansarea proiectului „Fetița cu umbrelă” a avut loc duminica aceasta, la finalul Sfintei Liturghii.

Credincioșii care au ieșit de la slujbă au fost așteptați cu peste 200 de gogoși care au fost distribuite pentru a strânge fonduri pentru masa săracilor. Doar în această zi, comitetul parohiei a reușit să strângă 1.500 de lei și zeci de pachete cu alimente pentru a le face o bucurie celor care nu își permit nici măcar să își cumpere mâncare.

În ziua lansării proiectului, parohul bisericii și protopopul de Cluj I, părintele Dan Hognogi i-a îndemnat pe enoriași să se implice în acest proiect și să fie solidari cu cei aflați în suferință: „Sunt între noi mulți care trec prin curțile bolilor și ale încercărilor vieții acesteia. Și de multe ori, când îi vedem ne dăm seama cât de important este un gest ca acesta în care, fiind sănătos, poți să dai puțin din ceea ce ai, din sănătatea, Harul și timpul pe care ți l-a dat Dumnezeu”.

În ceea ce privește acțiunea de donare de sânge, aceasta a început luni, 28 septembrie și se desfășoară cu sprijinul Centrului de Transfuzii Sangvine din Cluj.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...