Activitate cu elevii la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj Napoca

de | nov. 17, 2016

La Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj Napoca, păstorită de părinții Nicolae Buda și Ciprian Taloș, a avut loc o întâlnire cu elevii de la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca, condusă de directoarea Eugenia Marcu şi de directoarea adjunctă Mirela Nicoară, pentru a marca intrarea în Postul Crăciunului, informează reprezentantul parohiei, Marilena Asănică.

În cadrul activității „Masa prieteniei”, elevii clasei a VII-a B, și-au desfășurat ora de religie în biserică. Ei au venit la sfântul locaș însoțiți de profesoara de religie Daniela Necula și au primit un cuvânt de învățătură de la preoți despre post și despre familii de sfinți care au slujit lui Dumnezeu și sunt modele de răbdare, smerenie, ascultare, înțe­lepciune, de păstrare a credinței pentru copiii de azi și dintotdeauna.

Sfinții Brâncoveni, Sfântul Ștefan cel Mare au fost dați ca exemple de jertfă, iubire de neam și de credință strămoșească.

Copiii au primit și îndemnul să stea departe de lucrurile care le alterează sănătatea și le îngreunează comuniunea cu cei de vârsta lor, mai ales cele care creează dependență. În acest fel, elevii au învățat să ducă mai departe tradițiile bisericii creștine și să-și clădească viața pe credința bunicilor și străbunicilor lor.

Apoi, în sala de la demisol a urmat o mică agapă, unde copiii s-au bucurat să mănânce împreună bunătățile pregătite pentru ei de câteva credincioase din parohie. Această activitate face parte din Parteneriatul „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții mele de școlar”, încheiat și în acest an școlar între Parohia „Nașterea Domnului” şi Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...