Episcopul Benedict, în mijlocul copiilor de pe Valea Şieului, la Posmuş

de | iun. 15, 2024

Posmuș, Bistrița-Năsăud – Sub deviza „Tinerețea e timpul de a învăța înțelepciunea, bătrânețea e timpul de a o aplica” (J.J. Rousseau) s-a desfășurat sâmbătă, 15 iunie 2024, întâlnirea Cercului Pastoral Misionar Valea Șieului I, în Parohia Posmuș. Pentru prima dată, evenimentul s-a desfășurat în aer liber, în cadrul pitoresc al castelului Teleki, în prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Episcopul Benedict, în mijlocul copiilor de pe Valea Şieului, la Posmuş

Educație și Socializare pentru Tineri

Organizat de părintele paroh Ovidiu Cimpoieș și doamna preoteasă Andreea, cu sprijinul voluntarilor din Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși din Gherla, evenimentul a reunit aproximativ 80 de copii din șase parohii. Au participat preoți și tineri din Sărata, Mărișelu, Șieu, Ardan, Domnești și Posmuș.

Ziua a început cu un joc de cunoaștere care a ajutat tinerii să se familiarizeze. Au urmat ateliere de litografie, pictură, gastronomie, tâmplărie, sport, cultură generală, confecționare de cruciulițe și brățări. Aceste activități au fost menite să dezvolte abilitățile și prietenia între copii.

Participanții au fost răsplătiți cu diplome de participare și acorduri de chitară. Pentru a combate căldura, organizatorii au oferit înghețată și sucuri.

Episcopul Benedict, în mijlocul copiilor de pe Valea Şieului, la Posmuş

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a adus o rugăciune de binecuvântare și un cuvânt catehetic. La eveniment a fost prezent și edilul local Ionuț Cifor, alături de părintele Teodor Csordaș, care a cântat la chitară împreună cu un grup de copii.

Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească, unde copiii au împărtășit experiențele zilei. Aceste activități contribuie la formarea spirituală și morală a tinerilor, pregătindu-i pentru viitor.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...