Activități cu tinerii, în Protopopiatul Huedin

de | nov. 16, 2016 | Activități parohiale

În Protopopiatul Huedin, activităţile cu tinerii şi copiii au început în urmă cu o lună de zile, fiind coordonate de părintele paroh al Parohiei Huedin II, Tudor Petrovici şi de doamna preoteasă Cruciţa Petrovici, în colaborare cu profesorul de religie Tulbure Claudiu.

S-au avut în vedere particularităţile de vârstă, motiv pentru care participanţii au fost distribuiţi pe două categorii: copiii mici, începând cu grădiniţa pană la terminarea ciclului primar participă la studiul biblic, concretizat în jocuri didactice şi vizionarea de desene animate cu personajele Vechiului Testament, iar cei din ciclul gimnazial şi liceal au parte de discuţii, dezbateri cu invitaţii, jocuri de socializare, cunoaştere şi autocunoaştere, serbarea onomasticii, intonarea unor cântece patriotice şi pricesne, toate culminând cu sceneta de Crăciun. Se intenţionează înfiinţarea unui cor care să ofere răspunsurile la Sfânta Liturghie, în parohiile Protopopiatului.

Părintele Tudor Petrovici  le-a prezentat tinerilor veşmintele preoţeşti şi semnificaţia acestora iar la o altă întâlnire rânduiala Proscomidiei, pentru a înţelege importanţa aducerii de prescuri şi prinoase ca jertfă lui Dumnezeu pentru ispăşirea păcatelor sau în semn de mulţumire.

La întâlnirile catehetice participă copiii şi tinerii din toate cele trei parohii ale oraşului Huedin, acestea încheindu-se în data de 15 decembrie.

Pr. Lupuţan Dan

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...