Activități duhovnicești, în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”

de | mart. 17, 2017

În perioada Postului Mare, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca se desfășoară mai multe întâlniri și activități duhovnicești.

Duminică, 12 martie, după slujba de seară, numeroși credincioși au participat la un recital coral de cântări specifice Postului Mare, susținut de grupul coral „Sfântul Apostol Andrei” din Cluj-Napoca. Format din preoți și absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, grupul este este condus de părintele Decebal Gorea.

Luni, 13 martie, în cadrul seriei de întâlniri intitulate „Perioada comunistă: viața în închisori și personalitățile vremii”, organizată de grupul parohial de tineret, invitatul serii a fost părintele Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic din Cluj.

Seria întâlnirilor va continua în 27 martie, când în parohie va veni părintele Petru Buran și în 3 aprilie, când tinerilor le va vorbi părintele Marcel Agrișan.

De asemnea, în cadrul atelierului de studiu biblic, se organizează proiecții de filme creștine. Joi, 16 martie, a avut loc a doua seară de film, în care credincioșii au vizionat un episod din seria de filme documentare „Miracolele lui Iisus”, realizat de BBC.

Proiecțiile de film au loc în biserica de pe strada Govora, în fiecare zi de joi, de la ora 18.00, iar ultima seară de film va fi în data de 6 aprilie, când va fi proiectat filmul „Patimile lui Hristos”.

„Dorim ca prin aceste mijloace audio-vizuale să le oferim credincioșilor posibilitatea de a fixa mai bine ceea ce ei cunosc deja din Sfânta Scriptură și totodată, să le oferim posibilitatea de a cunoaște mai bine contextul istoric, geografic și social în care a activat Mântuitorul Iisus Hristos”, a declarat teologul Victor Măruțoiu, coordonatorul atelierului de Studiu Biblic.

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” a pregătit activități specifice acestei perioade și micilor săi creștini. În cadrul programului săptămânal a fost reluat programul de cateheze cu tema „Spovedania la copii”, unde cei mici sunt ajutați să înțeleagă ce fapte specifice vârstei lor nu sunt pe placul lui Dumnezeu. Catehezele sunt alternate cu pictură de icoane pe sticlă și încondeiere de ouă de lemn, după cum am aflat de la reprezentantul parohiei, Stela Florea.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...