Activități duhovnicești, în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”

de | mart. 17, 2017 | Activități parohiale

În perioada Postului Mare, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca se desfășoară mai multe întâlniri și activități duhovnicești.

Duminică, 12 martie, după slujba de seară, numeroși credincioși au participat la un recital coral de cântări specifice Postului Mare, susținut de grupul coral „Sfântul Apostol Andrei” din Cluj-Napoca. Format din preoți și absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, grupul este este condus de părintele Decebal Gorea.

Luni, 13 martie, în cadrul seriei de întâlniri intitulate „Perioada comunistă: viața în închisori și personalitățile vremii”, organizată de grupul parohial de tineret, invitatul serii a fost părintele Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic din Cluj.

Seria întâlnirilor va continua în 27 martie, când în parohie va veni părintele Petru Buran și în 3 aprilie, când tinerilor le va vorbi părintele Marcel Agrișan.

De asemnea, în cadrul atelierului de studiu biblic, se organizează proiecții de filme creștine. Joi, 16 martie, a avut loc a doua seară de film, în care credincioșii au vizionat un episod din seria de filme documentare „Miracolele lui Iisus”, realizat de BBC.

Proiecțiile de film au loc în biserica de pe strada Govora, în fiecare zi de joi, de la ora 18.00, iar ultima seară de film va fi în data de 6 aprilie, când va fi proiectat filmul „Patimile lui Hristos”.

„Dorim ca prin aceste mijloace audio-vizuale să le oferim credincioșilor posibilitatea de a fixa mai bine ceea ce ei cunosc deja din Sfânta Scriptură și totodată, să le oferim posibilitatea de a cunoaște mai bine contextul istoric, geografic și social în care a activat Mântuitorul Iisus Hristos”, a declarat teologul Victor Măruțoiu, coordonatorul atelierului de Studiu Biblic.

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” a pregătit activități specifice acestei perioade și micilor săi creștini. În cadrul programului săptămânal a fost reluat programul de cateheze cu tema „Spovedania la copii”, unde cei mici sunt ajutați să înțeleagă ce fapte specifice vârstei lor nu sunt pe placul lui Dumnezeu. Catehezele sunt alternate cu pictură de icoane pe sticlă și încondeiere de ouă de lemn, după cum am aflat de la reprezentantul parohiei, Stela Florea.

 

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...