Activități duhovnicești, în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”

de | mart. 17, 2017 | Activități parohiale

În perioada Postului Mare, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca se desfășoară mai multe întâlniri și activități duhovnicești.

Duminică, 12 martie, după slujba de seară, numeroși credincioși au participat la un recital coral de cântări specifice Postului Mare, susținut de grupul coral „Sfântul Apostol Andrei” din Cluj-Napoca. Format din preoți și absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, grupul este este condus de părintele Decebal Gorea.

Luni, 13 martie, în cadrul seriei de întâlniri intitulate „Perioada comunistă: viața în închisori și personalitățile vremii”, organizată de grupul parohial de tineret, invitatul serii a fost părintele Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic din Cluj.

Seria întâlnirilor va continua în 27 martie, când în parohie va veni părintele Petru Buran și în 3 aprilie, când tinerilor le va vorbi părintele Marcel Agrișan.

De asemnea, în cadrul atelierului de studiu biblic, se organizează proiecții de filme creștine. Joi, 16 martie, a avut loc a doua seară de film, în care credincioșii au vizionat un episod din seria de filme documentare „Miracolele lui Iisus”, realizat de BBC.

Proiecțiile de film au loc în biserica de pe strada Govora, în fiecare zi de joi, de la ora 18.00, iar ultima seară de film va fi în data de 6 aprilie, când va fi proiectat filmul „Patimile lui Hristos”.

„Dorim ca prin aceste mijloace audio-vizuale să le oferim credincioșilor posibilitatea de a fixa mai bine ceea ce ei cunosc deja din Sfânta Scriptură și totodată, să le oferim posibilitatea de a cunoaște mai bine contextul istoric, geografic și social în care a activat Mântuitorul Iisus Hristos”, a declarat teologul Victor Măruțoiu, coordonatorul atelierului de Studiu Biblic.

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” a pregătit activități specifice acestei perioade și micilor săi creștini. În cadrul programului săptămânal a fost reluat programul de cateheze cu tema „Spovedania la copii”, unde cei mici sunt ajutați să înțeleagă ce fapte specifice vârstei lor nu sunt pe placul lui Dumnezeu. Catehezele sunt alternate cu pictură de icoane pe sticlă și încondeiere de ouă de lemn, după cum am aflat de la reprezentantul parohiei, Stela Florea.

 

Ultimele articole

18 mai – Sf. Mc. Petru, Dionisie și Paulin

18 mai – Sf. Mc. Petru, Dionisie și Paulin

În timpul persecuţiei împotriva creştinilor a împăratului păgân Deciu (249-251), un tânăr cu numele Petru a fost prins în Lampsac, o cetate aflată în Helespont. Petru a fost adus la dregătorul Optimus şi silit să jertfească zeiţei Afrodita. Dar nu a vrut să se supună...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...