Activități prilejuite cu ocazia Zilei bibliotecilor publice din România La Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

de | apr. 18, 2023

Din anul 1996, la iniţiativa UNESCO, se sărbătoreşte în întreaga lume, în fiecare an, la 23 aprilie, “Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor”, având drept scop promovarea dreptului şi libertăţii lecturii. Deviza acestei sărbători mondiale este “lectura pentru toţi”. În anul 1998 Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, considerând că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, adaugă la sărbătoarea internaţională a cărţii din 23 aprilie “Ziua Bibliotecilor publice din România”. Din anul 1999 bibliotecarii din România sărbătoresc Ziua Bibliotecarului prin diferite activităţi.

Cu ocazia acestei sărbători înscrierile la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda sunt gratuite în această săptămână.

În acest an Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda organizează în perioada 18-21 Aprilie 2023 ediția a treia aCampanieionline ”Transmite un mesaj de Ziua bibliotecilor publice din România!” prin care toți cei care iubesc cărțile și lectura sunt invitați să ne transmită un mesaj filmat sau scris. Doritorii pot posta pe pagina lor de Facebook mesajul dorit și pot eticheta Biblioteca Teodor Murășanu Turda.

În perioada 18- 28 Aprilie 2023 Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda continuă Proiectul „Salvează o carte, ia-o acasă!”, o campanie pentru protecția mediului având ca scop salvarea de la topire a cărților la care au renunțat unii turdeni și susținerea lecturii în rândul comunității, continuă. În această perioadă așteptăm la Filiala Oprișani turdenii care doresc să doneze cărți  iar utilizatorii Filialei care intră în instituţie pot să îşi aleagă 1-2 din cărțile primite donații.

Atelierele creativ-distractive pe care Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda le organizează Miercuri, 19.04.2023, la Colțul Vesel în parteneriat cu Asociația de Dans Sportiv Potaissa Turda vor fi dedicate Zilei Bibliotecarului.

Vineri, 21 Aprilie 2023, de la ora 10 biblioteca turdeană va organiza pe holul Flialei Oprișani a bibliotecii (strada Macilor nr 1, la parterul fostului internat al Liceului ”Liviu Rebreanu” Turda) festivitatea de premiere a ediției a XIII-a a Concursului național de fotografii cu tema „Lectura în zeci de ipostaze” adresat elevilor de liceu și gimnaziu și vernisajul expoziției lucrărilor participante.

Marți, 25.04.2023, la secția pentru adulți a Filialei Oprișani a Bibliotecii va avea loc începând de la ora 12 festivitatea de premiere a Concursului ”Lumină din lumină” adresat liceenilor turdeni și organizat în perioada 27 Martie- 7 Aprilie 2023.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Nu am om”, spune, lipsit de ajutorul semenilor, slăbănogul de la scăldătoarea Vitezdei. Împovărat nu doar de neputința trupească, ci și de apăsarea singurătății printre oameni, de orbirea și neștiința că „unul altuia suntem mădulare”, e alinat cu mângâierea minunată...

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Sărbătoarea copilăriei începe la Filarmonica clujeană marți, 28 mai 2024 (Colegiul Academic) o dată cu spectacolul Punguța cu doi bani în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” sub bagheta dirijoarei-moderatoarei Dalma Toadere. Bilete disponibile...