Agenda ierarhilor din Mitropolia Clujului, în Duminica a 31-a după Rusalii

de | dec. 1, 2018 | Agenda ierarhilor

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului,  va săvârși duminică, 02 decembrie 2018, Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană.

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, liturghisește și predică la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare.

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului,  va săvârși Sfânta Liturghie la paraclisul „Sfântul Evanghelist Luca”, de la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului..

Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereul vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, liturghiseste și predica la Mănăstirea Scărișoara, Protopopiatul Carei.

Ultimele articole

Note marginale la Duminica a 19-a după Rusalii

Note marginale la Duminica a 19-a după Rusalii

Poate că n-ar fi rău să începem lectura pericopei de astăzi, având în vedere și câteva pasaje premergătoare ei. Bunăoară, în versetul 12 al capitolului 6, din care este extrasă aceasta, ni se spune că Iisus a ieșit la munte ca să se roage. Înainte de fiecare moment...

3 octombrie – Sfântul Sfințit Mucenic Dionisie Areopagitul

S-a născut în Atena și a fost unul dintre oamenii înțelepți ai Areopagului. Însușindu-și învățătura grecească, a dorit să și-o definească și pentru aceasta s-a dus în Egipt. Întorcându-se în Atena, Dionisie s-a căsătorit, iar la vârsta de 25 de ani a devenit...

Mai multe din Agenda ierarhilor