Sâmbătă, 14 octombrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, va fi prezent la Iași, unde va face parte din soborul de ierarhi care va oficia Sfânta Liturghie arhierească, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, va asista la Sfânta Liturgie în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul clujean Zorilor.

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, sfințește Capela de cimitir din parohia Sătmărel, Protopopiatul Satu Mare. Liturghisește și predică.

De la ora 12:30 participă la manifersările dedicate celei de-a 112- a Adunări Generale ASTRA la Carei, ocazie cu care va avea loc dezvelirea bustului poetului național Mihai Eminescu.

De la ora 17:30 participă la Conferința Mărturisitori din temnițele comuniste susținută de profesorul și scriitorul Marcel Petrișor și teologul Radu Preda, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, va săvârși slujba de resfințire și Sfânta Liturghie în Parohia Vârșolț, Protopopiatul Șimleu Silvaniei.

Share This