Ai un conflict? Alege MEDIEREA! | mediator ADREANA TESLOVAN (AUDIO)

de | iul. 21, 2022

Secretul și farmecul vieții noastre nu stau în lipsa unui conflict, ci în hotărârea și priceperea noastră de a-l rezolva (Anton S. Makarenko)

Reglementată de Legea 192/2006 – Legea privind Medieriea și organizarea profesiei de mediator, cu modificările ulterioare, procedura de soluționare pe cale amiabilă a conflictelor se dorește a deveni o cale prioritară de rezolvare a conflictelor de orice natură.

Ai un conflict? Alege MEDIEREA!

În principiu, orice cauza civilă și multe din cauzele penale, fie că sunt în stadiul incipient de ceartă, fie că sunt deja pe masa instanțelor de judecată, pot fi abordate și soluționate prin mediere. Singura condiție este ca părțile implicate să își dorească această modalitate de ieșire din impas. Rezultatul va fi o soluție de comun acord acceptată de toate părțile beligerante.

Iar când vorbim despre avantajele medierii, ne dăm seama cât de benefică este această procedură pentru întreaga noastră viață. Astfel, confidențialitatea ședințelor de mediere este unul din marile atuuri pentru care orice persoană preferă ca problema ei să fie discutată în mod discret și fără ședința publică obișnuită în instanță. De asemenea, imparțialitatea și echidistanța mediatorului, sunt, de asemenea, caracteristici importante pentru o reușită în mediere. Nu în ultimul rând, economia de timp și de resurse, deoarece, de regulă, un conflict își găsește soluționare în câteva întâlniri, iar costurile sunt rezonabile.

În ceea ce privește profesia de mediator, aceeași normă legislativă reglementează aria de desfășurare a acestei nobile activități, începând de la condițiile ce trebuie îndeplinite, până la procedurile care stau la îndemâna profesionistului, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor serviciilor de mediere a conflictelor.
Despre toate acestea, am vorbit pe larg cu dna ADREANA TESLOVAN – mediator și membru în Comisia Permanentă a Consiliului De Mediere, într-un interviu pe care a avut amabilitatea să ni-l ofere.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Ai un conflict? Alege MEDIEREA! | mediator ADREANA TESLOVAN (AUDIO)
Ai un conflict? Alege MEDIEREA! | mediator ADREANA TESLOVAN (AUDIO)
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ramocian/" target="_self">Ramona Mocian</a>

Ramona Mocian

Mediator, jurist, președinte al Corpului Profesional al Mediatorilor Cluj.

Mai multe

Rațiunea nu primește, iar inima nu poate | Duminica a 19-a după Rusalii

Rațiunea nu primește, iar inima nu poate | Duminica a 19-a după Rusalii

Ev. Luca 6, 31-36 Predica de pe munte - Iubirea vrășmașilor „Şi precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea; Şi dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată puteţi avea? Căci şi păcătoşii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei. Şi dacă faceţi bine celor...

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 13)

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 13)

„Părintele Isidor nu-şi întrerupea niciodată postul: ţinea în permanenţă plăcutul post al abţinerii de la vorba cea multă. De la mâncăruri şi băuturi de soi se abţinea oricum tot timpul, de vreme ce nu avea de nici unele dintre aces­tea. Căci el nu avea nimic, iar...

Categoria Psalmilor de implorare (penitențiali): Psalmul 37 (38)

Categoria Psalmilor de implorare (penitențiali): Psalmul 37 (38)

Psalmul acesta de lamentație scoate la iveală o deosebită sensibilitate morală. Poate fi vorba de o boală misterioasă și grea, probabil lepră l-a lovit pe protagonistul acestui psalm. Din perspectiva doctrinei vechitestamentare a retribuției, această boală este trăită...