Ai un conflict? Alege MEDIEREA! | mediator ADREANA TESLOVAN (AUDIO)

de | iul. 21, 2022

Secretul și farmecul vieții noastre nu stau în lipsa unui conflict, ci în hotărârea și priceperea noastră de a-l rezolva (Anton S. Makarenko)

Reglementată de Legea 192/2006 – Legea privind Medieriea și organizarea profesiei de mediator, cu modificările ulterioare, procedura de soluționare pe cale amiabilă a conflictelor se dorește a deveni o cale prioritară de rezolvare a conflictelor de orice natură.

Ai un conflict? Alege MEDIEREA!

În principiu, orice cauza civilă și multe din cauzele penale, fie că sunt în stadiul incipient de ceartă, fie că sunt deja pe masa instanțelor de judecată, pot fi abordate și soluționate prin mediere. Singura condiție este ca părțile implicate să își dorească această modalitate de ieșire din impas. Rezultatul va fi o soluție de comun acord acceptată de toate părțile beligerante.

Iar când vorbim despre avantajele medierii, ne dăm seama cât de benefică este această procedură pentru întreaga noastră viață. Astfel, confidențialitatea ședințelor de mediere este unul din marile atuuri pentru care orice persoană preferă ca problema ei să fie discutată în mod discret și fără ședința publică obișnuită în instanță. De asemenea, imparțialitatea și echidistanța mediatorului, sunt, de asemenea, caracteristici importante pentru o reușită în mediere. Nu în ultimul rând, economia de timp și de resurse, deoarece, de regulă, un conflict își găsește soluționare în câteva întâlniri, iar costurile sunt rezonabile.

În ceea ce privește profesia de mediator, aceeași normă legislativă reglementează aria de desfășurare a acestei nobile activități, începând de la condițiile ce trebuie îndeplinite, până la procedurile care stau la îndemâna profesionistului, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor serviciilor de mediere a conflictelor.
Despre toate acestea, am vorbit pe larg cu dna ADREANA TESLOVAN – mediator și membru în Comisia Permanentă a Consiliului De Mediere, într-un interviu pe care a avut amabilitatea să ni-l ofere.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Ai un conflict? Alege MEDIEREA! | mediator ADREANA TESLOVAN (AUDIO)
Ai un conflict? Alege MEDIEREA! | mediator ADREANA TESLOVAN (AUDIO)
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ramocian/" target="_self">Ramona Mocian</a>

Ramona Mocian

Mediator, jurist, președinte al Corpului Profesional al Mediatorilor Cluj.

Mai multe

Rațiunea nu primește, iar inima nu poate | Duminica a 19-a după Rusalii

Rațiunea nu primește, iar inima nu poate | Duminica a 19-a după Rusalii

Ev. Luca 6, 31-36 Predica de pe munte - Iubirea vrășmașilor „Şi precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea; Şi dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată puteţi avea? Căci şi păcătoşii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei. Şi dacă faceţi bine celor...

Calea sfințeniei (Ep. 10)

Calea sfințeniei (Ep. 10)

În această întâlnire vă punem în atenție tema „calea sfințeniei”, acea cale care prin nevoință și harul sfințitor ne duce la Dumnezeu. Această cale a dat sfinți pe care îi găsim consemnați în calendare. Invitatul emisiunii este Părintele Arhimandrit Samuel Cristea,...

Sfântului Mitropolit Antim Ivireanul

Sfântului Mitropolit Antim Ivireanul

Data de 27 septembrie marchează în calendarul Bisericii Ortodoxe Române prăznuirea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, mitropolit al Țării Românești, om cu viață sfântă și moarte mucenicească. A avut multe înzestrări de la Dumnezeu și, deși georgian de neam, a trăit o...