Ajunul Bobotezei, la Mănăstirea „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someșul Cald

de | ian. 5, 2016

În cea de-a cincea zi a anului 2016, Biserica Ortodoxă prăznuiește Ajunul Bobotezei, sărbătoare de o importanță semnificativă pentru creștinătate, care, potrivit Înaltpreasfințitului Andrei, „a renăscut nu doar omul, ci întreg Cosmosul”.

DSC03150Despre importanța praznicului, ierarhul a vorbit în cadrul Sfintei Liturghii săvârșite marți, 5 ianuarie 2016, la Mănăstirea „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someșul Cald. Potrivit rânduielii, programul liturgic a început cu Ceasurile Împărătești ale Bobotezei și s-a încheiat cu sfințirea apei, cu care Mitropolitul Clujului i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la slujbă.

Așezământul monahal închinat Sfântului  Vasile cel Mare a fost înființat acum 3 ani și este singurul din Arhiepiscopia Clujului care poartă acest hram.

„Ideea centrală a cuvântului de învățătură al Înaltpreasfințitului Andrei a fost aceea că prin Botezul Domnului a renăscut nu doar omul, ci întreg Cosmosul”, a declarat pentru Radio Renașterea stareța mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare”, monahia Maria Vulcu.

Cu prilejul vizitei la Mănăstirea Someșul Cald, Înaltpreasfințitul Andrei a analizat și lucrările la noua biserică a așezământului monahal.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...