Ajunul Bobotezei, la Mănăstirea „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someșul Cald

de | ian. 5, 2016 | Actualitatea religioasă

În cea de-a cincea zi a anului 2016, Biserica Ortodoxă prăznuiește Ajunul Bobotezei, sărbătoare de o importanță semnificativă pentru creștinătate, care, potrivit Înaltpreasfințitului Andrei, „a renăscut nu doar omul, ci întreg Cosmosul”.

DSC03150Despre importanța praznicului, ierarhul a vorbit în cadrul Sfintei Liturghii săvârșite marți, 5 ianuarie 2016, la Mănăstirea „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someșul Cald. Potrivit rânduielii, programul liturgic a început cu Ceasurile Împărătești ale Bobotezei și s-a încheiat cu sfințirea apei, cu care Mitropolitul Clujului i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la slujbă.

Așezământul monahal închinat Sfântului  Vasile cel Mare a fost înființat acum 3 ani și este singurul din Arhiepiscopia Clujului care poartă acest hram.

„Ideea centrală a cuvântului de învățătură al Înaltpreasfințitului Andrei a fost aceea că prin Botezul Domnului a renăscut nu doar omul, ci întreg Cosmosul”, a declarat pentru Radio Renașterea stareța mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare”, monahia Maria Vulcu.

Cu prilejul vizitei la Mănăstirea Someșul Cald, Înaltpreasfințitul Andrei a analizat și lucrările la noua biserică a așezământului monahal.

Sfințirea noii case parohiale din Sânmihaiu de Câmpie

Sfințirea noii case parohiale din Sânmihaiu de Câmpie

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul...

Sfințirea capelei mortuare din Brăteni

Sfințirea capelei mortuare din Brăteni

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Brăteni, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șieu-Odorhei, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...