Ajunul Bobotezei, la Mănăstirea „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someșul Cald

de | ian. 5, 2016 | Actualitatea religioasă

În cea de-a cincea zi a anului 2016, Biserica Ortodoxă prăznuiește Ajunul Bobotezei, sărbătoare de o importanță semnificativă pentru creștinătate, care, potrivit Înaltpreasfințitului Andrei, „a renăscut nu doar omul, ci întreg Cosmosul”.

DSC03150Despre importanța praznicului, ierarhul a vorbit în cadrul Sfintei Liturghii săvârșite marți, 5 ianuarie 2016, la Mănăstirea „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someșul Cald. Potrivit rânduielii, programul liturgic a început cu Ceasurile Împărătești ale Bobotezei și s-a încheiat cu sfințirea apei, cu care Mitropolitul Clujului i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la slujbă.

Așezământul monahal închinat Sfântului  Vasile cel Mare a fost înființat acum 3 ani și este singurul din Arhiepiscopia Clujului care poartă acest hram.

„Ideea centrală a cuvântului de învățătură al Înaltpreasfințitului Andrei a fost aceea că prin Botezul Domnului a renăscut nu doar omul, ci întreg Cosmosul”, a declarat pentru Radio Renașterea stareța mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare”, monahia Maria Vulcu.

Cu prilejul vizitei la Mănăstirea Someșul Cald, Înaltpreasfințitul Andrei a analizat și lucrările la noua biserică a așezământului monahal.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...