Ajunul hirotoniei întru arhiereu, petrecut în rugăciune de Episcopul-vicar ales Benedict Vesa

de | feb. 22, 2020 | Actualitatea religioasă

În sâmbăta dinaintea Duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi, 22 februarie 2020, la Capela Facultății de Teologie Ortodoxă din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, arhimandritul lect. univ. dr. Benedict Vesa, Episcopul-vicar ales al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit Sfânta Liturghie, în ajunul hirotoniei sale întru arhiereu, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate.

La slujbă a asistat și Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, alături de numeroși studenți și fii duhovnicești ai părintelui Benedict.

Ajunul hirotoniei întru arhiereu, petrecut în rugăciune de Episcopul-vicar ales Benedict Vesa

Răspunsurile la strană au fost date de Corul „Sfântul Lavrentie al Cernigovului” al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români din Cluj-Napoca (ASCOR).

La finalul Sfintei Liturghii, preacuviosul părinte arhim. Benedict Vesa a oficiat o slujbă de pomenire pentru toți cei adormiți în Domnul. În sâmbăta dinaintea Duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi, cunoscută şi sub denumirea de Moşii de iarnă, Biserica Ortodoxă îi pomeneşte pe cei trecuți la cele veșnice.

De asemenea, Episcopul-vicar ales Benedict Vesa a rostit un cuvânt de învățătură, precum și Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia.

 

Vezi programul solemnităților liturgice prilejuite de hirotonia întru episcop a arhim. Benedict Vesa  

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

În sâmbăta dinaintea Duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi, 22 februarie 2020, la Capela Facultății de Teologie Ortodoxă…

Publicată de UBB – Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca pe Sâmbătă, 22 februarie 2020

Ultimele articole

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

Patrichie episcopul a stat de față înaintea eparhului Iulie care, căutând să-l facă să se închine la idoli, îi spunea că izvorârea apelor celor calde se face prin purtarea de grijă a zeilor și sunt vărsate pentru binele oamenilor. Sfântul mucenic i-a răspuns că...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...