Ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului serbat la Catedrala Mitropolitană din Cluj prin prezența a 2 ierarhi

de | aug. 14, 2016

Sărbătoare aleasă a fost duminică, 14 august 2016, în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului și la Catedrala Mitropolitană din centrul Clujului. Sfânta Liturghie a fost oficiată, cu o zi înainte de hramul catedralei, de ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și de Preasfințitul Ignatie, arhiereul vicar al 2Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Zecile de credincioși ce au participat la slujbă au primit nu doar binecuvântarea celor doi ierarhi, ci și câteva îndemnuri duhovnicești din partea PS Ignatie, care le-a explicat cum poate pustiul sufletului uni om să devină loc în care Dumnezeu să sălășluiască. Un prim pas a spus PS Ignatie este prezența și simțirea Harului lui Dumnezeu care ne ajută pe fiecare dintre noi să conștientizăm starea noastră lăuntrică:

La finalul Sfintei Liturghii ÎPS Andrei i-a premiat pe elevii clujeni care au obținut nota 10 la evaluarea națională și la examenul de bacalaureat.

Slujbele de hram vor continua la Catedrala Mitropolitană în această seară, când de la ora 18:00, va fi oficiată slujba Privegherii, în cadrul căreia se va cânta Prohodul Maicii Domnului. La finalul slujbei, preoții și credincioşii, cu făclii în mână și purtând epitaful Maicii Domnului, în cântări de laudă, vor merge în procesiune în jurul catedralei. Mâine, în ziua praznicului, la ora 8:30, va începe Slujba Acatistului Adormirii Maicii Domnului, după care se vor citi Ceasurile, iar de la ora 10:00 se va săvârşi Sfânta Liturghie, în sobor de preoţi şi diaconi.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...