Ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului serbat la Catedrala Mitropolitană din Cluj prin prezența a 2 ierarhi

de | aug. 14, 2016 | Actualitatea religioasă

Sărbătoare aleasă a fost duminică, 14 august 2016, în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului și la Catedrala Mitropolitană din centrul Clujului. Sfânta Liturghie a fost oficiată, cu o zi înainte de hramul catedralei, de ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și de Preasfințitul Ignatie, arhiereul vicar al 2Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Zecile de credincioși ce au participat la slujbă au primit nu doar binecuvântarea celor doi ierarhi, ci și câteva îndemnuri duhovnicești din partea PS Ignatie, care le-a explicat cum poate pustiul sufletului uni om să devină loc în care Dumnezeu să sălășluiască. Un prim pas a spus PS Ignatie este prezența și simțirea Harului lui Dumnezeu care ne ajută pe fiecare dintre noi să conștientizăm starea noastră lăuntrică:

La finalul Sfintei Liturghii ÎPS Andrei i-a premiat pe elevii clujeni care au obținut nota 10 la evaluarea națională și la examenul de bacalaureat.

Slujbele de hram vor continua la Catedrala Mitropolitană în această seară, când de la ora 18:00, va fi oficiată slujba Privegherii, în cadrul căreia se va cânta Prohodul Maicii Domnului. La finalul slujbei, preoții și credincioşii, cu făclii în mână și purtând epitaful Maicii Domnului, în cântări de laudă, vor merge în procesiune în jurul catedralei. Mâine, în ziua praznicului, la ora 8:30, va începe Slujba Acatistului Adormirii Maicii Domnului, după care se vor citi Ceasurile, iar de la ora 10:00 se va săvârşi Sfânta Liturghie, în sobor de preoţi şi diaconi.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...